Μενού
ntora-mpakogianni
Ντόρα Μπακογιάννη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μίλησε για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη, αλλά και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα για το οποίο η ίδια δήλωσε υπέρ.

«Ξεκινώντας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν, και είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις«, είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων και έχω την οικογένεια πάνω από όλα. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι σήμερα, δεν υπάρχου μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές», τόνισε στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε: «Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα»

«Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας «ξενίζει» το είδος του ζευγαριού», είπε στη συνέχεια.

«Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πηγαίνει στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επιπλέον, η πρώην υπουργός τόνισε: «Πρέπει να τα προστατεύσουμε γιατί αυτό καθεαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το θέμα γιατί η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είπε για Ερντογάν

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, υποστήριξε: «Η επίσκεψη έπρεπε να γίνει και πρέπει να γίνει, οι επαφές μεταξύ των ηγετών είναι ο κανόνας σήμερα, αλλά εμείς έχουμε κάθε λόγο σε μία φάση που έχουμε μείωση της έντασης και της ρητορικής έντασης και της έντασης πάνω από το Αιγαίο, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα των «ήρεμων νερών» και να χτίσουμε σιγά σιγά, με θέματα χαμηλής πολιτικής στην αρχή και μετά βλέποντας πώς θα πάει, τα θέματα υψηλότερης πολιτικής, αλλά και βήματα στο μεταναστευτικό που έχουν γίνει τώρα, που είχαμε μείωση κατά 60% των μεταναστευτικών ροών, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA