Μενού
  • Α-
  • Α+

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Κώστα Τσουρό και την κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου στο Mega. O δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την πολιτική ορθότητα, την συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε χαρακτηριστικά: πως «Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μιας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα και έχει αδικηθεί. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι ότι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα και έχουν ζήσει υπό το καθεστώς μιας διάκρισης, μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Αυτό γίνεται και δεν πρέπει να το φοβηθούμε».

«Σας ακούω πολλές φορές στις εκπομπές που λέτε την φράση πολιτική ορθότητα και την ξεστομίζετε σαν να είναι βρισιά. Δεν είναι βρισιά και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Καπουτζίδης: «Εργαλείο η πολιτική ορθότητα»

«Δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο αν την χρησιμοποιούμε σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο και άλλοι άνθρωποι την χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν την χρησιμοποιούν σωστά. Θέλω να πιστεύω πως εγώ την χρησιμοποιώ σωστά. Δηλαδή όταν κάνω κάποιο λάθος ζητά συγγνώμη και αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν θα πω “ο Τσουρός είπε αυτό, κάντε του cancel”. Δεν το έχω κάνει ποτέ», υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Από εκεί και πέρα όμως ότι έχω δει δηλώσεις που είναι εξαιρετικά λανθασμένες και τρομακτικές, φυσικά και έχω δει και έχω φρίξει. Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο, πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει. Το να πει κάποιος παρουσιαστής ή πανελίστας ή ηθοποιός ή δημοσιογράφος κάτι στραβό, εντάξει. Αν έχεις όμως πολιτικό ή θεσμικό ρόλο, πρέπει να είσαι φοβερά προσεκτικός», είπε στη συνέχεια.

Καπουτζίδης: «Εκφέρουν άποψη χωρίς να ξέρουν»

«Φυσικά και είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα, δεν το συζητάμε», σημείωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και είναι άνθρωποι που δεν έχουν πάει ούτε μια φορά να δουν μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ με τους γονείς και δεν έχουν δει ποτέ το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο και όταν το κάνει και πολιτικός, μου φαίνεται επικίνδυνο», είπε επίσης, μεταξύ άλλων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA