Μενού
Κρασί
Στιγμιότυπο από την εστίαση στη Σαντορίνη | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Τη δεύτερη θέση στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, κατάφερε να κατακτήσει ελληνικό προϊόν με την επωνυμία VINSANTO, με τη Χαριτίνα Ορφανίδου, οινοχόο, να μιλάει στο Action 24 για το κατόρθωμα.

«Έχει ξεχωρίσει πάρα πολύ και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι' αυτό. Είναι ένα κρασί που αποτελείται από λιαστά σταφύλια, και το ασύρτικο και αηδάνι συμπεριλαμβάνεται στις ποικιλίες του κρασιού» ανέφερε μεταξύ άλλων η οινοχόος από τη Σαντορίνη.

«Ο λόγος, ο οποίος παρουσιάζει όλα αυτά τα διαφορετικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι λόγω του εδάφους και του κλίματος της Σαντορίνης. Άνυδρο έδαφος που αποτελείται από άμμο και πέτρα, που λέγεται άσπα και, επίσης, λόγω των πολύ χαμηλών βροχοπτώσεων και του ξηρού κλίματος με τις έντονες, ζεστές και συνθήκες υγρασίας οι οποίες δημιουργούνται από την ομίχλη, το αμπέλι δέχεται στρες και έτσι παρουσιάζει αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

«Το VINSANTO αποτελείται από λιαστά σταφύλια και έχει ωρίμανση δύο χρόνων σε γαλλικά βαρέλια. Οι περισσότεροι παραγωγοί, όμως, επιμένουν να το παλαιώσουν πολύ περισσότερα χρόνια και γι' αυτόν τον λόγο έχει αυτά τα πυκνά χαρακτηριστικά» συνέχισε η κα Ορφανίδου.

Το κρασί, σύμφωνα με την οινοχόο, ιδανικά συνοδεύει επιδόρπιο και πλατό τυριών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA