Μενού
garbi
Καίτη Γαρμπή | YouTube
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision, που εκπροσωπήθηκε από τον Victor Vernicos με το τραγούδι «What They Say», να μην ήταν επιτυχημένη καθώς ο νεαρός τραγουδιστής δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πέρα από την πρωτιά της Έλενας Παπαρίζου και τις εμφανίσεις του Σάκη Ρουβά που καθήλωσαν τους fans της Eurovision η χώρα μας έχει να επιδείξει και άλλες επιτυχίες αλλά κυρίως ένα άσπαστο ρεκόρ.

Η Κλεοπάτρα το 1992 με το τραγούδι «Όλου του κόσμου η ελπίδα» κατέκτησε την 5η θέση, ανάμεσα σε 23 χώρες, με 94 βαθμούς και δυο δωδεκάρια από την Κύπρο και την Ιταλία. Την 5η θέση, έχουμε πάρει ξανά το 1977 με το «Μάθημα Σολφέζ», αλλά με λιγότερους βαθμούς. Η Ελλάδα με το «Die for you» των Antique, το 2001, κατέκτησε για πρώτη φορά την 3η θέση, συγκεντρώνοντας 147 βαθμούς ανάμεσα σε 23 χώρες που διαγωνίζονταν εκείνη τη χρονιά. Το «Secret Combination» της Καλομοίρα το 2008 μπορεί ακόμη να το τραγουδάς. Πρόκειται για ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ, όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά και τους Ευρωπαίους. 

Η συμμετοχή, ωστόσο, που έγραψε ιστορία και πέτυχε ένα ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί είναι αυτή του 1993 με την Καίτη Γαρμπή η οποία τραγούδησε το «Ελλάδα χώρα του φωτός» και κατέκτησε την 9η θέση. Αυτά που έκλεψαν την παράσταση εκείνη τη βραδιά ήταν το αποκαλυπτικό φόρεμα της τραγουδίστριας (που ήταν δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη) αλλά και η ομορφιά της η οποία φαίνεται πως... σκλάβωσε και τον σκηνοθέτη ο οποίος και χάρισε το ρεκόρ στην Καίτη Γαρμπή. Ποιο ρεκόρ; Η Καίτη Γαρμπή είναι η μόνη τραγουδίστρια της Eurovision που εμφανίζεται 43 δευτερόλεπτα συνεχόμενα στον φακό χωρίς καμία απολύτως διακοπή!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.