Μενού
giannis-smaragdis
Γιάννης Σμαραγδής | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρθηκε στο ζήτημα που είχε προκύψει με τη συμμετοχή ή όχι του Γιώργου Αγγελόπουλου -ή αλλιώς Ντάνου– στη νέα του ταινία, καθώς δημοσίευμα υποστήριζε ότι θα έπαιζε τον ρόλο του Υψηλάντη. Ο σκηνοθέτης μίλησε για το θέμα στο Action 24 λέγοντας πως «στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι είναι σάλα-τραπεζαρία, ένα. Δεν είναι έτσι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μπορεί κάποιος να γίνει ηθοποιός χωρίς να έχει σπουδάσει, αν χειριστεί τον εαυτό μου με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε αυτό που ξεκινάει να κάνει. Να το κάνεις με καθαρό τρόπο».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «εγώ βρέθηκα με ένα δημοσίευμα ότι παίζει στην ταινία μου σε συγκεκριμένο ρόλο, του Υψηλάντη. Και όταν ένας άνθρωπος ξεκινάει να έρθει σε μία δική μου δουλειά με αυτόν τον τρόπο, δεν έχει σεβαστεί εμένα, τον σκηνοθέτη». Σημειώνεται, ότι ο Γιάννης Σμαραγδής σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφέρει πως «προσπάθησαν να επιβάλλουν τον κύριο Αγγελόπουλο και να παίξει τον Υψηλάντη. Ξέρετε ποιο πρόβλημα μου δημιούργησε εμένα όλη αυτή η ιστορία; Εγώ έχω επιλέξει τον ηθοποιό και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνετε κύριε Σμαραγδή”;».

Για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο κύριος Σμαραγδής παραδέχεται: «Έκανα ένα λάθος. Με ρωτούσε ο δημοσιογράφος για τον κινηματογράφο, για τον τάδε και τον τάδε και με ρώτησε και για τον Καπουτζίδη. Κι είπα δεν τον ξέρω. Εννοούσα – δυστυχώς – ότι δεν τον ξέρω στον κινηματογράφο, γιατί μπορεί να είχε κάνει πράγματα και να μην το ‘ξερα. Όχι πως δεν τον ξέρω τον άνθρωπο».

«Όταν το είδα κι εγώ, αμέσως τον πήρα τηλέφωνο και του είπα: συγγνώμη, αυτό που είπα έτσι όπως το είπα είναι παρεξηγήσιμο, δεν είναι η πρόθεσή μου, σε ξέρω και σε εκτιμώ» αναφέρει. Μάλιστα, ο Γιάννης Σμαραγδής δε δίστασε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Καπουτζίδη, λέγοντας: «Μου κάνει εντύπωση που αυτός ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός στην ελληνική τηλεόραση που παίρνει ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι δραματικές σειρές ή θρίλερ και τα κάνει κωμωδίες. Αυτό είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Ήταν μία ευκαιρία να μιλήσουμε και να δω ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, πολύ ταλαντούχος. Πήγα και είδα την παράστασή του και του έστειλα και ένα σημείωμα».

«Ηταν η μοίρα μου»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Σμαραγδης είπε πως η αγαπημένη του Ελένη ήταν η… μοίρα του. Από την πρώτη στιγμή που την είδε κατάλαβε πως αυτή ήταν η γυναίκα ήταν εκείνη με την οποία θα ήθελε να περάσει τη ζωή του και παραδέχτηκε πως για χάρη της έγινε σκηνοθέτης. «Αν δεν ερχόταν στη ζωή μου η Ελένη, μπορεί να ήμουν ένας αλητάκος με κανενός είδους εξέλιξη που να μην είχε πάρει καμία σημασία η ζωή μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Ήμουν 16-17 όταν τη γνώρισα πρώτη φορά και εκείνη ήταν 14. Από τότε ήμασταν μαζί. Συνέβη στο Χαλάνδρι αυτό. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η γυναίκα είναι η μοίρα μου» είπε ο Γιάννης Σμαραγδής για την πρώτη τους γνωριμία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA