Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη (2/11) στο «Πρωινό» ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής σχετικά με τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα συμμετέχει στη νέα του ταινία «Καποδίστριας», ο «Ντάνος» μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες το πρωί της Πέμπτης (3/11) ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και απάντησε σε όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες. «Είναι προσβλητικό προς το πρόσωπό μου, αλλά και προς τους συνεργάτες μου αυτό που γίνεται. Προσπαθώ να είναι μια όσο το δυνατόν πιο συνειδητή επιλογή για τη ζωή μου και νιώθω σεβασμό για το επάγγελμα του ηθοποιού», είπε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: Μάγκυ Χαραλαμπίδου: «Ελπίζω να σας αρέσουν οι φωτογραφίες μου» - Πόζαρε στον καθρέφτη μόνο με την πετσέτα της

Ο ίδιος εξήγησε ότι «Γνώρισα πάρα πολύ σημαντικούς ανθρώπους και στο περιβάλλον των ηθοποιών και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν μεγάλος δάσκαλος για μένα, αλλά επιδίωξα να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που γνώρισα, χτύπησα και την πόρτα του κ. Σμαραγδή γιατί είχαμε μια κοινή επαφή με όλο το σεβασμό προς τον ίδιο και το έργο του. Δεν μου πρότεινε τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη, αλλά μέσα από αυτή την κοινή επαφή συζητήθηκαν πράγματα, δεν ξέρω αν συζητήθηκαν από την πλευρά της παραγωγής ή την εταιρεία διανομής. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εδώ για να κάνω αυτό το πινγκ πονγκ με τον Γιάννη Σμαραγδή. Τον ευχαριστώ που μου δίνει την ευκαιρία. Εξεπλάγην με τις δηλώσεις του χθες». 

«Με ενοχλεί που είμαι στην επικαιρότητα όχι για τη δουλειά μου και την προσπάθειά μου. Ο κ. Σμαραγδής μου ζήτησε να ανακαλέσω τη δήλωση μου για τον Καποδίστρια, η οποία ήταν από ρεπορτάζ, δεν ήταν κάτι που είπα εγώ. Ο τρόπος του ήταν πάρα πολύ απαξιωτικός και προσβλητικός. Προσβάλλει τις τρεις εταιρείες παραγωγές και τέσσερις ταινίες που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη», συνέχισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Τέλος, επεσήμανε ότι «Δεν ξέρει ο κ. Σμαραγδής τις δικές μου προσπάθειες για γνώση. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την Ιστορία, κ. Σμαραγδή. Αν ήμουν στη θέση σας, θα προτιμούσα τη συμβουλή σας παρά την κρίση σας και νομίζω έτσι κάνουν οι δάσκαλοι. Δεν γνωρίζω αν οι εταιρείες διανομής με είχαν προτείνει. Αν προσβάλλει τόσο πολύ η συμμετοχή μου σε κάποια σίριαλ ως τώρα, εγώ αυτό που έχω να πω στον κύριο Σμαραγδή είναι ότι του υπόσχομαι ότι θα παρουσιαστώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα τέσσερα πρότζεκτ αυτά».