Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καποδίστριας» και να υποδύεται τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Η εταιρεία παραγωγής εξέδωσε ανακοίνωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι πρόκειται για fake news με τον Γιάννη Σμαραγδή να φερόταν να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ από πλευράς του ο ίδιος ο «Ντάνος», μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται», είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι θα υποδυθεί τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. 

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Παπαδόπουλος - Survivor All Star: «Ο Ντάνος φοβάται μήπως από καπετάνιος βρεθεί... λούτσος»

Ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στο παραπάνω θέμα λέγοντας: 

«Πριν από τρία χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε έρθει στο γραφείο μου με μια φίλη μου δημοσιογράφο για να τον συμβουλεύσω επειδή ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Του είπα τι πρέπει να κάνει κατά την άποψή μου, δηλαδή να πάει να διορθώσει τη φωνή του γιατί είναι διαφορετική με το σώμα του και να πάει να σπουδάσει υποκριτική. Έκτοτε, αυτός έκανε διάφορες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί μου, τηλεφωνικές και κάποια μηνύματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκα με κανένα τρόπο. 

Σε ερώτηση εάν εκείνος του έκανε κάποια σεμινάρια υποκριτικής, όπως υποστήριξαν κάποια δημοσιεύματα, ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι «Ο σκηνοθέτης δεν κάνει μαθήματα υποκριτικής στους ηθοποιούς».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και έκαναν λόγο για τη συμμετοχή του Ντάνου στην ταινία «Καποδίστριας», ο Γιάννης Σμαραγδή απάντησε: «Όταν βγήκε αυτό το δημοσίευμα, πήρα τη δημοσιογράφο και της είπα "Τι είναι αυτές οι ασχήμιες; Πάρε τον τηλέφωνο και πες του να βγει να το διαψεύσει ότι υπάρχει αυτή η σχέση". Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ακριβώς τι να γράψει. Δεν το έκανε».

«Μετά πήρα τηλέφωνο αυτόν που λέει ότι είναι ο διανομέας και βγήκε μετά και λέει ότι αποσύρεται και του λέω "Εσύ το έχεις κάνει". Και μου είπε: "Το είπα σε μια δημοσιογράφο φίλη μου, αλλά δεν είπα εγώ να παίξει τον Υψηλάντη". Του είπα να βγει να τα πει αυτά. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά μου είπε: "Εάν δεν παίξει ο Ντάνος στην ταινία, αποσύρομαι". Και του είπα μια κουβέντα που λέμε στην Κρήτη και μου έκλεισε το τηλέφωνο», κατέληξε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Από μεριάς του ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Πρωινό», δήλωσε ότι «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Άλλη είναι η πραγματικότητα. Λυπάμαι για την εξέλιξη των πραγμάτων».

Τέλος, σε απάντηση της παραπάνω δήλωσης του Ντάνου, ο Γιάννης Σμαραγδής επεσήμανε: 

«Αυτά που σας είπα είναι 1.000.000% αλήθεια. Τα παιχνίδια αυτά μακριά από τις ταινίες τις δικές μου. Προσπάθησαν να επιβάλλουν τον κύριο Αγγελόπουλο και να παίξει τον Υψηλάντη. Ξέρετε ποιο πρόβλημα μου δημιούργησε εμένα όλη αυτή η ιστορία; Εγώ έχω επιλέξει τον ηθοποιό και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "Τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνετε, κύριε Σμαραγδή"; Το δεύτερο πιο σοβαρό είναι ότι ο Υψηλάντης έχει απογόνους. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Άγγελος Υψηλάντης, φίλος μου... Με πήραν τηλέφωνο. Δηλαδή, τι θα πει η οικογένεια για μια επιλογή σαν αυτή που εμφανίζομαι εγώ ότι έχω κάνει;».