Μενού
jane-fonda
Jane Fonda | (Evan Agostini/Invision/AP)
  • Α-
  • Α+

Η Τζέιν Φόντα έδωσε το «παρών» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και απένειμε στη σκηνοθέτιδα, Ζυστίν Τριέ, το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Ανατομία μιας Πτώσης», αλλά η σταρ του Χόλιγουντ έκλεψε την παράσταση με μια κίνησή της επί σκηνής.

Η Ζυστίν Τριέ θέλησε να πει λίγα λόγια μετά την απονομή του βραβείου, αλλά φαίνεται η συγκίνηση ήταν τόσο μεγάλη που όταν έφυγε από το βήμα, ξέχασε να πάρει μαζί της τον πάπυρο. 

Η Τζέιν Φόντα τη φώναξε, αλλά όταν είδε ότι εκείνη συνεχίζει να απομακρύνεται χωρίς να την ακούει, πήρε δραστικά μέτρα και της πέταξε τον πάπυρο στο κεφάλι! Βέβαια, ούτε τότε η Ζυστίν Τριέ έδωσε σημασία με την ηθοποιό να κοιτάει προς τη μεριά του κοινού και να σηκώνει τα χέρια της στον αέρα, μην μπορώντας να πιστέψει ότι η σκηνοθέτιδα δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί. 

Η τρίτη φορά που το Φεστιβάλ των Καννών βραβεύει σκηνθέτιδα

Η 44χρονη Ζυστίν Τριέ είναι η τρίτη σκηνοθέτιδα στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών που βραβεύεται και διαδέχεται την Τζέιν Κάμπιον για την ταινία «Μαθήματα Πιάνου» του 1993) και την Ζουλιά Ντουκουρνό για την ταινία «Τιτάν» του 2021.

Έτσι, πραγματοποιείται, έστω με αργά βήματα, μια στροφή προς την ισότητα σε μια βιομηχανία του κινηματογράφου στην οποία ιστορικά κυριαρχούν οι άνδρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.