Μενού
Barbie-Ryan-Gosling-Margot-Robbie
Barbie: Ράιαν Γκόσλινγκ και Μάργκοτ Ρόμπι | (Vianney Le Caer/Invision/AP)
  • Α-
  • Α+

Η καινούργια ταινία Barbie με πρωταγωνίστρια στο ρόλο της γνωστής κούκλας τη Μάργκοτ Ρόμπι, μόλις κυκλοφόρησε και ήδη γίνεται χαμός. Η επιτυχία της ταινίας θεωρείται αναμενόμενη αφού η Barbie της Mattel ήταν και θα είναι η πιο αναγνωρισμένη κούκλα που έχει υπάρξει ποτέ.

Όμως οι σεναριογράφοι θέλησαν να κάνουν τη διαφορά και να ανατρέψουν την εικόνα που είχαμε μέχρι για την «τέλεια» κούκλα δίνοντας μια διαφορετική οπτική στον ροζ κόσμο της.

Όταν η Barbie θα ανακαλύψει ότι δεν είναι τέλεια

Η ταινία ξεκινάει δείχνοντας την τέλεια ζωή της Barbie. Είναι μια κούκλα, περνάει καλά, είναι πάντα χαρούμενη και κάθε πρωί ξυπνάει και ετοιμάζει μια βάφλα σε σχήμα καρδιάς προσθέτοντας σαντιγί. Ενώ οδηγεί το ροζ κάμπριο της υπάρχει στη ζωή της και ο «κούκλος» Κεν που τη λατρεύει.

Όλα αλλάζουν όμως όταν η Barbie ξεκινάει να σκέφτεται τον θάνατο. Τότε επιλέγει να ανακαλύψει τον πραγματικό κόσμο, σαν τον δικό μας όπου υπάρχουν προβλήματα και αποφασίζει να εγκαταλείψει τον «τέλειο» ροζ κόσμο της για να ανακαλύψει την αλήθεια. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και τα συναισθήματα που τόσο καιρό δεν μπορούσε να νιώσει.

Μπορεί η ταινία να μην πηγαίνει πολύ βαθιά στο συναισθηματικό κομμάτι αλλά και μόνο που έσπασε το πρωταρχικό κομμάτι της «τέλειας» κούκλας είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να συζητηθεί.

Στην ταινία βλέπουμε και το φεμινιστικό κομμάτι αφού η Barbie γνωρίζοντας τον ιδιοκτήτη της ίδιας της ύπαρξης καταλαβαίνει πως μόνο άντρες είναι αυτοί που τη διοικούν και σοκάρεται με το γεγονός ότι πρέπει να είναι σε όλα τέλεια. 

Παράλληλα αμφισβητεί την ύπαρξη της, τον σκοπό της στη ζωή και γενικά θέματα όπως το ότι πάντα πρέπει να είναι τέλεια. Ταυτόχρονα συνειδητοποιεί πως η ζωή δεν είναι υπέροχη αλλά είναι όμορφη με τα προβλήματα της και πως πραγματικά ποτέ δεν θα μπορεί να είναι «τέλεια» σε όλα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA