Το απόγευμα της Τετάρτης (09/04) πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ιστορικού «Ρεσάλτο» της Κορώνης (1824-2025), στην Κορώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορτασμών, στις 19:00 θα τελεστεί Τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων εντός του Κάστρου.


Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος ενώ θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα και εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κορώνης κ. Παναγιώτη Μαργιάννη.
Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί κάθοδος πομπής με φανάρια στους δρόμους της Κορώνης με κατάληξη την Πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου θα ακολουθήσει Χορευτική Απόδοση του Μελοποιημένου Μοιρολογιού που αφορά στο Ρεσάλτο.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

- Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας
- Έξω από τη συμφωνία ο Νετανιάχου: Δήλωσε στον Τραμπ ότι δεν δεσμεύεται από τη «λιβανική ρήτρα»
- Το χουνέρι της Ρόδου, ο συντονιστής της πρεμιέρας Τσίπρα και η εφαρμογή για τις τιμές
- Τραγωδία με νεκρό σε γάμο στην Κάλυμνο - Εξερράγη δυναμίτης στα χέρια του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.