Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 33χρονη σήμερα Ρέιτσελ-Γουντ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μάνσον για οκτώ μήνες το 2010. Το ζευγάρι δημοσιοποίησε τη σχέση του το 2007, όταν εκείνη ήταν 20 ετών.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει στο παρελθόν για την κακοποίηση που υπέστη και κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου το 2018 ως μέρος μιας εκστρατείας για την αλλαγή των νόμων περί ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, τότε δεν είχε κατονομάσει τον δράστη.

Ωστόσο, σε σημερινή της δήλωση ανέφερε: «Το όνομα του ατόμου που με κακοποιούσε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός στον κόσμο και ως Μέριλιν Μάνσον. Άρχισε να με περιποιείται όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε τρομακτικά επί χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε, προσπαθώντας να με υποτάξει. Βαρέθηκα να ζω με το φόβο των αντιποίνων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ για να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο, πριν καταστρέψει άλλες ζωές», τόνισε η Ρέιτσελ-Γουντ

«Συμπαραστέκομαι στα πολλά θύματά του, που πλέον δεν θα παραμένουν σιωπηλά», κατέληξε. 

Περίπου την ίδια περίοδο, τέσσερις ακόμα γυναίκες δημοσίευσαν παρόμοιες δηλώσεις στο Instagram. Η Άσλεϊ Γουόλτερς, Σάρα ΜακΝίλι, Άσλεϊ Μόργκαν και μια γυναίκα που έδωσε μονάχα το μικρό της όνομα (Γκαμπριέλα) ανέφεραν λεπτομερώς «οδυνηρές εμπειρίες που περιλάμβαναν σεξουαλική επίθεση, ψυχολογική κακοποίηση και/ή διάφορες μορφές εξαναγκασμού, βίας και εκφοβισμού».

Οι εκπρόσωποι του Μάνσον έχουν αντικρούσε παρόμοιες κατηγορίες στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις που έκαναν αυτές οι γυναίκες.

«Θέλω να σπάσω το κρανίο σου με βαριοπούλα»

Το 2009, ο Μάνσον είπε σε συνέντευξη ότι το τραγούδι «Θέλω να σε σκοτώσω όπως κάνουν στις ταινίες» μιλάει για τις φαντασιώσεις του. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση του με τη Ρέιτσελ-Γουντ, είπε: «Έχω φαντασιώσεις κάθε μέρα ότι σπάω το κρανίο της με μια βαριοπούλα.»

Τα Χριστούγεννα του 2008 περιέγραψε τη σχέση τους με συγκλονιστικό τρόπο: «Κάθε φορά που την καλούσα και δεν απαντούσε, έπαιρνα μια λεπίδα ξυραφιού και έκανα χαρακιές στο πρόσωπό μου ή στα χέρια μου. Ήθελα να της δείξω τον πόνο, στον οποίο με είχε βάλει.»

Ένας εκπρόσωπος του Μάνσον είχε πει στο Metal Hammer ότι η ηθοποιός έβγαινε με αρκετούς άνδρες την περίοδο που διατηρούσε σχέση με τον τραγουδιστή.

«Τα σχόλια που είχε κάνει ο Μάνσον περί βαριοπούλας και λεπίδας ήταν προφανώς μια θεατρική συνέντευξη ροκ σταρ που προωθούσε έναν νέο δίσκο και όχι μια παραγματική αναφορά. Το γεγονός ότι οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν έξι μήνες μετά από αυτή τη συνέντευξη έδειξε ότι κανείς δεν εξέλαβε αυτή την ιστορία στην κυριολεξία.»

Σε κάποιο άλλο σημείο, η Ρέιτσελ-Γουντ είπε: «Εκτιμώ όλα όσα μου δίδαξε. Απλώς, δεν νομίζω ότι ταιριάζαμε.»

Η ηθοποιός Πατρίσια Αρκέτ είχε σχολιάσει τότε ότι το γεγονός πως ο Μάνσον «έκοψε τον εαυτό του 158 φορές όταν καλούσε την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ μετά τον χωρισμό τους δεν είναι αγάπη, αλλά κακοποίηση.» 

«Ένιωσα ότι θα μπορούα να πεθάνω»

Το 2018, όταν η 33χρονη ηθοποιός κατέθεσε μπροστά στο Κογκρέσο και περιέγραψε λεπτομερώς τον οδυνηρό απολογισμό της σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησής της, σε μια προσπάθεια να πιέσει και τις 50 αμερικανικές πολιτείες να υιοθετήσουν το νόμο περί δικαιωμάτων των επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης, είχε πει: «Δεν ήμουν και δεν είμαι καλά.»

Επίσης, ανέφερε «άρρωστες τελετουργίες, κατά τις οποίες με έδενε από τα χέρια και τα πόδια, με βασάνιζε ψυχικά και σωματικά, μέχρι να νιώσει ότι του είχα αποδείξει την αγάπη μου. Εκείνη τη στιγμή, ενώ ήμουν δεμένη και χτυπημένη και έλεγα ανείπωτα πράγματα, ένιωσα πραγματικά ότι θα μπορούσα να πεθάνω. Όχι μόνο επειδή ο δράστης μου είπε: «Θα μπορούσα να σε σκοτώσω τώρα», αλλά επειδή εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να άφησα το σώμα μου και ήμουν πολύ φοβισμένη να τρέξω. Θα με έβρισκε.»

Είπε επίσης: «Η εμπειρία μου με την ενδοοικογενειακή βία ήταν αυτή: η τοξική ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που ξεκίνησε αργά, αλλά κλιμακώθηκε με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των απειλών κατά της ζωής μου και της πλύσης εγκεφάλου, από έναν άνθρωπο που ισχυρίστηκε ότι με αγαπά, βιάζοντας αυτό που πίστευε ότι είναι το ασυνείδητο σώμα μου.»

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε ακόμα:

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αποκάλυψε με ποιον τρόπο την προσέγγισε για πρώτη φορά ο Snik

Τζένιφερ Άνιστον: Εγκωμιάζει τις γυναίκες «που φέρνουν την αλλαγή»- Ανάμεσά τους και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA