Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Χίος αποτελεί ένα από τα μέρη, στα οποία θα γίνουν γυρίσματα για τη νέα υπερπαραγωγή της ΕΡΤ με τίτλο «Φλόγα και Άνεμος». Η νέα σειρά μυθοπλασίας που θα προβληθεί μέσα στην επόμενη σεζόν, περιστρέφεται γύρω από τον φλογερό έρωτα του Γεώργιου Παπανδρέου και της Κυβέλης, ενώ βασίζεται στο μυθιστόρημα «Φλόγα και Άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου (εκδόσεις Ψυχογιός), το οποίο έγινε best seller.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος θα υποδυθεί τον Γιώργο Παπανδρέου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα έχει τον ρόλο της Κυβέλης. Μεταξύ άλλων το καστ συμπληρώνουν οι Κατερίνα Λέχου, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου και άλλοι. Την Κυριακή (8/5), λοιπόν, το πρωταγωνιστικό δίδυμο, μαζί με τους παραγωγούς Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, αλλά και τη σκηνοθέτιδα της σειράς Ρέινα Εσκενάζυ βρέθηκαν στη Χίο, όπου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. 

Εκεί τους συνάντησε και το Reader.gr, μαζί με μια ομάδα δημοσιογράφων, η οποία είχε βρεθεί στη Χίο με αφορμή ένα κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και της συζύγου του Δήμητρας Μουτζούρη, για τις εκδηλώσεις μνήμης των 200 χρόνων από τη σφαγή της Χίου, αλλά και μια γνωριμία με το όμορφο νησί. 

Δημοσιογράφοι και καστ της σειράς φάγαμε το μεσημέρι της Κυριακής στον Πάσσα στη Λαγκάδα, σε μία από τις ωραιότερες ψαροταβέρνες της Χίου. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη φορώντας ένα λευκό κοστούμι κέντρισε τα βλέμματα, ενώ μάς μίλησε για το ρόλο της στη νέα σειρά της ΕΡΤ. Παράλληλα, φωτογραφήθηκε με θαμώνες, αλλά και το προσωπικό του μαγαζιού, χωρίς να χαλάσει το χατίρι σε κανέναν. 

«Ένα τολμηρό εγχείρημα για την κρατική τηλεόραση»

«Eίναι μεγάλη τιμή και για τους δυο μας (σ.σ. τον Άρη Λεμπεσόπουλο) που υποδυόμαστε αυτές τις δύο συγκλονιστικές προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει την ιστορία της Ελλάδας στο χώρο της πολιτικής, η δε Κυβέλη Ανδριανού στο χώρο του πολιτισμού. Δύο εκρηκτικές προσωπικότητες που συναντήθηκαν σχετικά αργά στη ζωή τους, όταν ήταν 32 ετών και οι δύο, γιατί είναι συνομήλικοι, το 1920 εδώ στη Χίο όπου βρισκόμαστε. Για αυτό ξεκινάνε τα γυρίσματα από εδώ», μας είπε αρχικά η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τη σειρά Φλόγα και Άνεμος που ετοιμάζει η ΕΡΤ.

«Η Κυβέλη είναι η αρχή του θεάτρου μαζί με την Μαρίκα Κοτοπούλη που ήταν και η μεγάλη της αντίπαλος εκείνα τα χρόνια. Μάλιστα τους χώριζαν και ιδεολογικές διαφορές, Βενιζελική η Κυβέλη, Φιλοβασιλική η Κοτοπούλη και οι οπαδοί τους έρχονταν στα χέρια.

Υπήρχαν επεισόδια όπου οι μεν έσπαγαν το θέατρο της άλλης. Οι Έλληνες είχαν πάντα τον διχασμό και ειδικά εκείνα τα χρόνια που ήταν έντονο το πολιτικό υπόβαθρο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου γνώρισε την τέχνη του θεάτρου με την Κυβέλη. Όμως ενώ θεωρούσε πως η Κυβέλη θα ήταν στο θίασο του Εθνικού, εκείνη για λόγους υπερηφάνειας για να μην πουν ότι είναι εκεί εξαιτίας της σχέσης της, αρνήθηκε να πάει. Ζήτησε υπερβολικά χρήματα στη συνάντηση που είχαν επίτηδες για να μην μπορούν να την πάρουν», συνέχισε η γνωστή ηθοποιός.

«Έχω εντρυφήσει στην προσωπικότητα της Κυβέλης βλέποντας ότι υλικό υπάρχει, ντοκιμαντέρ, την ταινία «Η Άγνωστος», έψαξα και στο διαδίκτυο. Εκτός από μια εξαιρετική ηθοποιός, ήταν και μια πολύ τολμηρή γυναίκα εκείνες τις εποχές. Το 1909 εγκατέλειψε τον σύζυγο της και δύο παιδιά και έφυγε στο Παρίσι. Έκανε τρίτο παιδί, νόθο κι όταν επέστρεψε, πήρε διαζύγιο από τον Μήτσο Μυράτ και παντρεύτηκε τον Θεοδωρίδη. Άνοιξε και το δρόμο στο δικαίωμα της επιλογής. Έζησε μια ζωή γεμάτη και έφυγε στα 90 της.

Έχουμε περάσει μνημόνια, capital controls, πανδημία, καραντίνα τώρα πόλεμο και η σειρά καταπιάνεται με δύο σημαντικές μορφές – η μία από τον χώρο της Τέχνης και η άλλη από την Πολιτική. Λείπει σήμερα ένα ηγέτης με όραμα από την Ευρώπη. Θα έλεγα ότι είναι ένα τολμηρό εγχείρημα για την Κρατική Τηλεόραση», κατέληξε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η υπόθεση της σειράς Φλόγα και Άνεμος

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Οι πρωταγωνιστές

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Κωνσταντίνος Μπιμπής) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.λπ. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού (μητέρας της Κυβέλης) η Τάνια Τσανακλίδου. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA