Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ένα τραγούδι και video clip με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές! Χιλιοπαιγμένο, αλλά όσες φορές και να το ακούσεις, το απολαμβάνεις σαν την πρώτη φορά. To Smells Like Teen Spirt των Nirvana είναι ένα τραγούδι που έγραψε τη δική του Ιστορία στα μουσικά δρόμενα και η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο frontman του συγκροτήματος, Κερτ Κομπέιν... έγραψε τη δική της ιστορία καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή που προκαλεί ίλιγγο! 

Διαβάστε ακόμη: Tin Soldier: Στείλτε βιογραφικό στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και παίξτε στη νέα του ταινία

Συγκεκριμένα, η εμβληματική κιθάρα που εμφανίζεται στο μουσικό βίντεο του «ύμνου» των Nirvana πουλήθηκε για 4,5 εκατομμύρια δολάρια μετά από μία «μάχη» προσφορών. Την κιθάρα αγόρασε μέσω της δημοπρασίας Music Icons ο ιδιοκτήτης των Indianapolis Colts, Τζι Ιζρεϊ σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο «Hard Rock Cafe» της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια Fender Mustang του 1969 για αριστερόχειρες, για την οποία ο ίδιος ο Cobain είχε μιλήσει το 1991 σε συνέντευξή του, χαρακτηρίζοντάς την ως το αγαπημένο του μοντέλο.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος είχε αναφέρει στην τελευταία του συνέντευξη στο Guitar World το εξής: «Είμαι αριστερόχειρας και δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις κιθάρες για αριστερόχειρες σε λογικές τιμές, υψηλής ποιότητας. Αλλά από όλες τις κιθάρες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Fender Mustang είναι η αγαπημένη μου».

Προτού πωληθεί, η κιθάρα βρισκόταν ως έκθεμα για μία εβδομάδα στο Hard Rock Cafe του Λονδίνου, όπου οι θαυμαστές των Nirvana μπορούσαν να την δουν χωρίς να πληρώσουν αντίτιμο.

Η οικογένεια του τραγουδιστή - ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία 27 ετών - θα δωρίσει ένα μέρος των εσόδων από την πώληση σε μια πρωτοβουλία ψυχικής υγείας, που διευθύνουν οι Irsays, «Kicking The Stigma».

Ο 62χρονος Irsay, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μεγάλος συλλέκτης μουσικών οργάνων, έχοντας αγοράσει κιθάρες που ανήκαν στο παρελθόν μεταξύ άλλων στους Elvis Presley, George Harrison, Prince, Bob Dylan και David Gilmour. Όπως δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που διατηρώ και προστατεύω ένα άλλο κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας, που άλλαξε τον τρόπο που βλέπαμε τον κόσμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA