Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τις διακοπές του Αυγούστου που αδειάζουν οι πόλεις ο Αύγουστος Κορτώ σε μια άκρως ανθρώπινη ανάρτησή του αναφέρεται στην κατάθλιψη και στους πάσχοντες από αυτή τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το νοιάξιμο. Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ στην ανάρτησή του, η οποία έχει προσελκύσει πάνω από 6χιλιάδες likes και εκατοντάδες σχόλια, σημειώνει πως το καλοκαίρι είναι αβάσταχτο για τον καταθλιπτικό, προσθέτοντας ότι η λύση, η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε, είναι απλούστατη.

Διαβάστε ακόμη: Ελεονώρα Μελέτη: Η απάντησή της σε follower που της είπε ότι είναι 53 ετών και περνάει εμμηνόπαυση

Αύγουστος Κορτώ: Η ανάρτησή του

«Το καλοκαίρι είναι αβάσταχτο για τον καταθλιπτικό: η χώρα ολόκληρη βρίσκεται σε παραθεριστικό αναβρασμό, κι ο άρρωστος, στους αντίποδες, κλείνει στόρια και κουρτίνες και παριστάνει, με το ερκοντίσιον στο φουλ, πως ζει σε μια άλλη εποχή: ο χειμώνας της ταλαιπωρημένης ψυχής. Τον Αύγουστο, ιδίως, το συναίσθημα καταποντίζεται κι άλλο: οι πόλεις ερημώνουν, όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες από παραλίες, κι εσύ, ακόμα κι όταν υπάρχουν λεφτά για διακοπές, με το ζόρι φτάνεις ως το σούπερ μάρκετ.

Η λύση, η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε, είναι απλούστατη. Στο διάστημα της απουσίας μας - όταν ο καταθλιπτικός μας φίλος, που τα παίρνει όλα προσωπικά γιατί αυτή είναι η φύση της νόσου, νιώθει ότι τον εγκαταλείψαμε - μες στις αναρτήσεις και την καλοπέραση, κάνουμε ένα τηλέφωνο κάθε-δυο τρεις μέρες, ίσα να σπάει η ερημιά του, κι ας μην έχει νέα να μας πει. Δεν αγαπάμε τους άλλους μόνο ως πηγές ψυχαγωγίας. Όπως και των Χριστουγέννων, η αυγουστιάτικη κατάθλιψη χρειάζεται απλώς και μόνο την ελάχιστη στοργή, το νοιάξιμο: μια φωνή που σου μιλάει, και σου θυμίζει ότι δεν είσαι μόνος». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA