Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες πριν, στο ηλιόλουστο Μόναχο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκοβε πρώτη την κορδέλα του τερματισμού στα 35 χλμ βάδην ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Σήμερα στη γερμανική πόλη, το σκηνικό ήταν διαφορετικό, μιας και ο ήλιος είχε δώσει τη θέση του στη μουντάδα και τη βροχή. Η κατάληξη όμως και πάλι η ίδια! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ραντεβού που είχε με την Ιστορία. «Κατάπιε» τα 20 χλμ σε 1:29.03 (που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ) και τερμάτισε και πάλι στην πρώτη θέση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κάνει «νταμπλ» σε μεγάλη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Εγραψε Iστορία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Κατέκτησε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Κι αν η βροχή, κατά δήλωσή της, της αρέσει στον αγώνα, δεν στάθηκε ικανή για να σβήσει τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης από το πρόσωπό της την ώρα που βρισκόμενη στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσάφι να κρέμεται από το λαιμό της. Στα 38 της χρόνια, η αθλήτρια από την Καρδίτσα κατάφερε μέσα λίγες ημέρες να γίνει το σύμβολο όλων των Ελλήνων με τις επιτυχίες, τους αγώνες της αλλά και την... καθημερινότητά της να γεμίζει υπερηφάνεια τον κόσμο.

Το εντυπωσιακό όλων είναι πως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήξερε αν θα κατέβει να αγωνιστεί και στα 20 χλμ. Και αφού κατάφερε και έπεισε τον προπονητή της, έβαλε στόχο μία θέση στη 10άδα. Αυτά όμως αλλάζουν στο λεπτό. Και με την εμπειρία που έχει πλέον από τους αγώνες κατάλαβε πως είναι και πάλι για μεγάλα πράγματα. «Θα μπορούσα να ήμουν στην δεκάδα. Θα ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν ήμουν στην εφτάδα, ένιωθα ακόμα καλύτερα και ξεκούραστη. Έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται. Περίμενα τις αντιπάλους μου να έρθουν σε μένα» σχολίαζε μετά το τέλος της κούρσας της.

«Τι έκανες ρε...»

Το μέγεθος της επιτυχίας την φαίνεται και από τα λόγια της συναθλήτριάς της, Χριστίνας Παπαδοπούλου. Η ίδια έκανε εξαιρετικό αγώνα, ολοκληρώνοντας στη 12η θέση, όμως μόλις τερμάτισε δεν ασχολήθηκε με τη δική της επίδοση. Εψαξε και βρήκε την Ντρισμπιώτη και της φώναξε αυθόρμητα: «Τι έκανες ρε!».

Μόλις είδα την Αντιγόνη να κατευθύνεται προς τη νίκη πήρα τεράστιο μπουστ. Μου έδωσε πάρα πολύ δύναμη. Ηταν ο πιο εύκολος αγώνας που έχω κάνει παρότι έβρεχε. Εχουμε ταιριάξει πολύ με την Αντιγόνη, νιώθω ότι είμαστε σαν αδερφές σε αυτό το γκρουπ και χαιρόμαστε όλες η μία την νίκη της άλλης. Ηταν σαν να κέρδισα εγώ. Έχω πάθει πλάκα με την Αντιγόνη» ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα της.

Η μπύρα και οι Ολυμπιακοί αγώνες

Ποιο ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα θέλησε αφότου κατέβηκε από το βάθρο των νικητών; Να πιει -με την... ανοχή του προπονητή της- μια μπύρα. «Την έχω ζητήσει δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη» αστειεύτηκε στην κάμερα, όμως δεν έδειξε να αστειεύεται με τους στόχους από εδώ και έπειτα. Μπροστά της υπάρχει η πρόκληση του Παγκομίου πρωταθλήματος όμως ο μεγάλος της στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θέλει να βρίσκεται σε δύο χρόνια στο Παρίσι και εκεί θέλουν, σύμφωνα με τον προπονητή της Ναπολέων Κεφαλόπουλο, να μην πιουν μπύρα αλλά σαμπάνια!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA