Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εποχή ξεκινάει για τα ταξίδια των επιβατών αεροπορικών εταιρειών-μελών της Star Alliance. Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, θα προσφέρει στους τακτικούς επιβάτες του τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με τα βιομετρικά τους στοιχεία, χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από συνεργασία με την NEC και τη SITA και οι επιβάτες θα μπορούν ακόμη να ελέγχονται στα βασικά επίπεδα ακόμη και από οθόνες αφής. 

Διαβάστε ακόμη: Οι αεροπορικές προωθούν το σχέδιο για ηλεκτρονικό διαβατήριο στην μετά COVID-19 εποχή

Με αυτόν τον τρόπο, στόχος της Star Alliance είναι να εξυπηρετεί τους τακτικούς επιβάτες των εταιρειών της ακόμη ταχύτερα, αποφεύγοντας την πολύωρη αναμονή σε ουρές. Για την υλοποίηση χρησιμοποιείται η λύση Smart Path της SITA και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 460 αεροδρόμια σε όλο τον πλανήτη. 

Η πλατφόρμα I:Delight που παρέχεται από πλευράς NEC θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση των επιβατών με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και ασφάλειας. Μάλιστα, η διαδικασία είναι τέτοια που θα επιτρέπεται η ταυτοποίηση ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος φοράει μάσκα, αντιμετωπίζοντας ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του σήμερα που ήδη ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο που ταξιδεύει. Όπως σημειώνει η Star Alliance, η πλατφόρμα αυτή είναι έτοιμη για χρήση από τις εταιρείες μέλη της σε συγκεκριμένα αεροδρόμια στην Ευρώπη από τώρα.

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος, να σημειωθεί πως η Aegean Airlines είναι μέλος της Star Alliance και μένει να δούμε αν τα ελληνικά αεροδρόμια θα μπορέσουν σύντομα να προσφέρουν αυτήν την εμπειρία

Ο Jeffrey Goh, CEO της Star Alliance, δήλωσε για το θέμα πως «η συμφωνία είναι αυτή που θα φέρει την εξυπηρέτηση μέσω βιομετρικών στοιχείων με τα πλεονεκτήματά της, στους επιβάτες. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους επιβάτες όλων των αεροπορικών εταιρειών-μελών μας. Τα βιομετρικά στοιχεία είναι το κλειδί για την νέα εμπειρία και την αλλαγή της διαδικασίας επιβίβασης και ταξιδιού».

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση της συνεργασίας, μέσα από το παρακάτω video.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA