Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή εφαρμογής ενός ηλεκτρονικού διαβατηρίου σε πτήσεις μεταξύ Σιγκαπούρης και Λονδίνου, η ΙΑΤΑ τονίζει πως θα προωθήσει ακόμη πιο έντονα το θέμα του ηλεκτρονικού διαβατηρίου για να εξασφαλιστεί η επόμενη μέρα για τις αεροπορικές εταιρείες. Η σχετική εφαρμογή Travel Pass θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αποθηκεύουν σε ψηφιακή μορφή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους κατά του COVID-19 και έτσι να μπορούν να ενημερώνουν και σχετικά άμεσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος. Εκπρόσωπος της ΙΑΤΑ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η εφαρμογή αναμένεται να είναι έτοιμη για συσκευές iPhone μέχρι τις 15 Απριλίου, ενώ για το Android θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

H Virgin Atlantic είναι από τις πρώτες εταιρείες που θέλει να εφαρμόσει το συγκεκριμένο πλάνο για τα ταξίδια μεταξύ Μπαρμπέιντος και Λονδίνου, με τις Αρχές στο νησί της Καραϊβικής να εφαρμόζει ένα πρωτόκολλο ελέγχου του app. Μαζί με το ψηφιακό χαρτί επιβεβαίωσης εμβολιασμού, το app θα μπορεί να αποθηκεύει και μια ψηφιακή έκδοση του διαβατηρίου κάθε επιβάτη, κάτι που θα κάνει τα ταξίδια πιο εύκολα και τους ελέγχους αρκετά πιο γρήγορους.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής σημειώνουν πως όλα τα προσωπικά στοιχεία αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή και όχι σε κάποιους servers, αλλά και πως είναι προστατευμένα. Μάλιστα, έχουν και έναν ασφαλή δίαυλο επικοινωνίας με τα διάφορα εργαστήρια ελέγχου.

Μένει να δούμε πλέον αν αυτή είναι η επόμενη μέρα στα ταξίδια με αεροπλάνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA