Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία θα αποκτήσουν σύντομα οι Google Maps. Όπως φαίνεται, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα πλοήγησης σε όλο τον κόσμο θα μπορεί σύντομα να ενημερώνει τους χρήστες ακόμη και το ακριβές αντίτιμο που θα καλούνται να πληρώσουν σε όλο το μήκος μιας διαδρομής. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός θα έχει πλήρη εικόνα του πόσους σταθμούς θα περάσει, αλλά και το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει συνολικά.

Η πληροφορία αυτή διέρρευσε στα ΜΜΕ από ανθρώπους που συμμετέχουν στη δοκιμαστική λειτουργία της και προς το παρόν δεν είναι γνωστό το πότε και το σε ποιες χώρες θα γίνει διαθέσιμο αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Όσοι το τέσταραν, σημειώνουν ότι είδαν στη διαδρομή τις αναφορές ανά σταθμό ή και ειδικά τμήματα, όπως γέφυρες που χρεώνουν αντίτιμο για να τις διασχίσει κανείς.

Διαβάστε ακόμη: Google Maps: Οι ανανεωμένοι χάρτες θα βοηθήσουν να αποφεύγετε το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με το που ορίζεται -στο μέλλον- μια διαδρομή, θα φαίνονται όλοι οι σταθμοί διοδίων σε κάθε πρόταση που δίνεται από τους Google Maps, ενώ στο κάτω μέρος, πέραν της ώρας και της χιλιομετρικής απόστασης, θα φαίνεται και το συνολικό κόστος των διοδίων. Η ιδέα αυτή δεν είναι νέα και σίγουρα η Google την…δανείζεται από την ανταγωνιστική πλατφόρμα Waze, την οποία και έχει εξαγοράσει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Βέβαια το Waze δεν έχει πετύχει να έχει μια μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών, ενώ προσφέρει την πλειοψηφία των υπηρεσιών του σε συγκεκριμένες αγορές, όπως αυτή της Αυστραλίας, του Καναδά, της Χιλής, του Ισραήλ, της Πολωνίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ. Μάλιστα, τονίζει και στο site του πως οι τιμές που αναφέρονται είναι κατά προσέγγιση και όχι ακριβείς.

Μένει πλέον πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα αυτή προσθήκη των Google Maps, από ποιες χώρες (πλην ΗΠΑ) θα αρχίσει να προσφέρεται, αλλά και πως θα ενημερώνεται άμεσα για τις σωστές τιμές κάθε σταθμού διοδίων. Η Ελλάδα, προφανώς και δεν θα βρίσκεται στο πρώτο κύμα, οπότε σίγουρα θα υποδεχτεί το χαρακτηριστικό, αφού αυτό θα έχει δοκιμαστεί πρώτα εκτενώς σε μεγαλύτερες αγορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA