Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Google ανακοίνωσε πως αυξάνει τις χώρες στις οποίες θα ενημερώνει πληρέστερα τους χρήστες των Google Maps για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με σκοπό την μεγαλύτερη ασφάλειά τους εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Google I/O 2021: Πώς η Google διαμορφώνει το μέλλον μας - Οι αλλαγές σε Android 12 και Google Maps

Οι νέες αυτές λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε 100 νέες περιοχές, μέσα στις οποίες βρίσκονται και οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος της ενημέρωσης αυτής είναι να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε λεωφορεία, τρένα και τραμ, αφού οι επιβάτες θα έχουν καλύτερη ενημέρωση για το πότε είναι πιο ασφαλές να μετακινηθούν. Μέσω αλγόριθμου που θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από τα κινητά των χρηστών, η Google θα μπορεί να προτείνει σε όλους την ιδανική ώρα να μετακινηθούν έτσι ώστε πχ. να είναι μικρότερος ο όγκος του κόσμου.

Ο αλγόριθμος αυτός χρησιμοποιεί και ρουτίνες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και ιστορικό και τάσεις ανά περιοχή, διατηρώντας ωστόσο την ιδιωτικότητα για κάθε χρήστη σε σχέση με τα σημεία από τα οποία έχει περάσει στο παρελθόν και φαίνονται στο ιστορικό του.  Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λειτουργία Timeline Insights, η οποία καταγράφει και αναλύει κάθε διαδρομή, έτσι ώστε ο χρήστης/επιβάτης να ξέρει που σπατάλησε το χρόνο του και να μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα για να κάνει τη διαδρομή του ακόμη πιο γρήγορη. Για χώρες και πόλεις όπου η κίνηση καταγράφεται επίσημα με εργαλεία των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, θα υπάρχει ακόμη και πρόβλεψη για το τι πιθανότητες έχουν να βρουν ελεύθερη θέση για να κάτσουν μέχρι να αποβιβαστούν.

Σε μεγαλύτερες αγορές, όπου και ο όγκος της πληροφορίας είναι μεγαλύτερος, οι νέοι Google Maps θα μπορούν ακόμη και να παρουσιάζουν αναλυτικές πληροφορίες για γνωστά καταστήματα, όπως πχ. τις τιμές και το μενού ενός δημοφιλούς εστιατορίου.  Για όσους, πάντως, δεν επιθυμούν να καταγράφεται η καθημερινότητά τους, η Google υπενθυμίζει πως είναι απλή η διαδικασία απενεργοποίησης του ιστορικού τοποθεσιών τους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://myactivity.google.com/, όπου και αφού εισέλθουν με τα στοιχεία του λογαριασμού τους μπορούν να κινηθούν στις σχετικές ρυθμίσεις και να διαλέξουν τι θέλουν να απενεργοποιήσουν.

Τέλος, για όσους θέλουν να νοσταλγήσουν τα ταξίδια που έκαναν προ εποχής κορονοϊού, οι Google Maps θα έχουν την καρτέλα Trips (Ταξίδια), όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν υλικό και πληροφορίες για μέρη που επισκέφθηκαν και να μεταφερθούν εκεί ξανά νοητά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA