Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβλήματα φαίνεται πως έχει δημιουργήσει η κατρακύλα που καταγράφει η τουρκική λίρα ακόμη και στις πωλήσεις iPhone στη γειτονική χώρα. Πλέον, δεν είναι δυνατή η αγορά των εν λόγω smartphones της Apple και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Τουρκία

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η κατρακύλα της λίρας, ο φόβος του κραχ και τα τρόφιμα με δελτίο φέρνουν εξέγερση κατά του Ερντογάν

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple έχει «παγώσει» τις πωλήσεις των iPhone από το πρωί της Τρίτης, όταν και η αξία της τουρκικής λίρας σημείωσε πτώση 15% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Στην παρούσα φάση, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple είναι μεν λειτουργικό αλλά δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να προσθέσουν εικονικά κανένα προϊόν στο ηλεκτρονικό καλάθι τους και στη συνέχεια να βάλουν μια σχετική παραγγελία. Μάλιστα, στους ενδιαφερόμενους εμφανίζεται ένα μήνυμα που τονίζει πως το εκάστοτε προϊόν δεν είναι διαθέσιμο.

Οι Τούρκοι πελάτες της Apple είχαν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα να πάρουν το νεότερο iPhone στα χέρια τους, τόσο γιατί υπήρξε από την πρώτη μέρα μικρή διαθεσιμότητα όσο και γιατί η Apple φαίνεται εδώ και καιρό πως προσπαθεί να μην στέλνει μεγάλες ποσότητες στην τουρκική αγορά.  

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ακόμη και ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, κατόπιν και των σχετικών αποφάσεων του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας από τις αρχές του 2018 φέρνει αστάθεια στη χώρα, ακόμη και αν ο πρόεδρός της προσπαθεί να θολώσει τα νερά σε κάθε του ομιλία προς τους πολίτες της.

Το Reader επικοινώνησε με Τούρκους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της τεχνολογίας και προς το παρόν φαίνεται πως δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη, αφού η Apple φαίνεται να περιμένει απλά τις εξελίξεις και δείχνει πως θα αποφασίσει όταν η κατάσταση ηρεμήσει. Ουδείς πάντως φαίνεται να βλέπει σύντομα να υπάρχει ομαλοποίηση της κατάστασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA