Μενού
  • Α-
  • Α+

Περιορισμένη είναι η πρόσβαση σε όποιον χρήστη του TikTok επιχειρήσει να δει αναρτήσεις και βίντεο με το hashtag Blackout Challenge με το ίδιο το social media να έχει κλειδώσει την αναζήτηση και τα βίντεο και παράλληλα να προσφέρει στους χρήστες, ως επί το πλείστον νεαρά άτομα, 4 βήματα για να αποφύγουν ανάλογες προκλήσεις και challenges που μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβή.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοκτονία 12χρονου: Και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση - Πώς τη συνδέουν με το Blackout Challenge

Στο αρχικό μήνυμα του το TikTok αναφέρει πως: «Ορισμένες διαδικτυακές προκλήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες, ενοχλητικές ή ακόμη και εξωφρενικές. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τις επιβλαβείς προκλήσεις, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε την υγεία και την ευημερία σας».

Στη συνέχεια ο χρήστης οδηγείται σε μία σελίδα με τέσσερα βήματα που θα «πρέπει» να ακολουθήσει κάποιος αν δει επικίνδυνο υλικό. Μάλιστα το μήνυμα καταλήγει λέγοντας «Αν δείτε μια πρόκληση ή μια φάρσα που πιστεύετε τοι είναι δυνητικά επιβλαβής, μην τη μοιραστείτε με άλλους και μην πατήσετε Μου αρέσει. Αντίθετα, αναφέρετέ το σε εμάς».

Τι είναι το «blackout challenge»

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις ένα «παιχνίδι θανάτου» που συμβαίνει στο Tik Tok, το λεγόμενο blackout challenge.

H «πρόκληση συσκότισης» ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA