Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη συνδρομή και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η έρευνα για την αυτοκτονία του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια την περασμένη Παρασκευή. Το ενδεχόμενο να συνδέεται με την πράξη του παιδιού, το «παιχνίδι» Blackout Challenge που βρίσκει εφαρμογή στο TikTok δεν έχει φύγει από το κάδρο, ακόμη και αν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοκτονία 12χρονου: Toν εντόπισε η μητέρα του - Τι είναι το Blackout Challenge και γιατί εξετάζεται

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ υπάρχει επικοινωνία με την πλατφόρμα στις ΗΠΑ και παράλληλα έχει κατατεθεί μήνυση στην εφαρμογή.

Οι Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο καθώς όπως αναφέρουν σε αυτές τις ηλικίες καταγράφονται σπάνια αυτοκτονίες στοιχείο που προβληματίζει ακόμη περισσότερο, όπως και το γεγονός πως ακριβώς δίπλα στον 12χρονο βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Το συγκεκριμένο «παιχνίδι θανάτου» που καλεί παιδιά και εφήβους να φτάσουν και να καταγράψουν με τα τηλέφωνά τους τον εαυτό τους σε κατάσταση ασφυξία, έχει γίνει αιτία να έχουν χάσει τη ζωή τους, ήδη στις ΗΠΑ, πάνω από 10 παιδιά, ενώ κάποια έμειναν τετραπληγικά.

«Αληθινό θηρίο, δεν θα μπορούσαν να του κάνουν bullying»

Την ίδια στιγμή άνθρωποι που γνώριζαν το παιδί κάνουν λόγο πως δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να του κάνει bullying και ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε μία πράξη όπως η αυτοκτονία. Ο προπονητής της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων» στο Παγκράτιο κ. Χαραλαμπής, απέκλεισε πάντως στο loutraki365.gr, το ενδεχόμενο ο 12χρονος να έχει πέσει θύμα bullying ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης.

Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό “θηρίο” με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA