ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
09/07/2022 01:14

Twitter: «Βόμβα» από τον Έλον Μασκ που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς

Επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας, ο Έλον Μασκ έριξε «βόμβα» ανακοινώνοντας πως εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια εξαγορας του Twitter - Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6%, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Twitter: «Βόμβα» από τον Έλον Μασκ που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς
Πηγή: APimages, shutterstock
Ανάγνωση:

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ο οποίος ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε από αυτή την απόφαση είναι πως η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6%, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Σε δήλωση που δόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εκπρόσωποι του Μασκ ανέφεραν ότι το Twitter «φαίνεται ότι έκανε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις» και απέτυχε επίσης να παράσχει δεδομένα και πληροφορίες που ζήτησε ο Μασκ για να του επιτρέψει να «κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επικράτησης ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Μασκ, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι, και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε ενώ έδωσε στον επικεφαλής της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας SpaceX ελλιπείς ή αχρησιμοποίητες πληροφορίες», αναφέρει επίσης η δήλωση.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πριν από ακριβώς ένα μήνα ο Έλον Μάσκ είχε ρίξει την δεύτερη προειδοποιητική βολή. Ο Μάσκ απείλησε τότε ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, καθώς κατηγορεί τον κολοσσό ότι «αντιστέκεται και εμποδίζει» το δικαίωμά του σε πληροφορίες σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η απόκρυψη των πληροφοριών που ζήτησε από το Twitter ήταν μια «σαφής ουσιαστική παραβίαση» των όρων της συμφωνίας.

«Ο Μασκ επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης» είχε γράψει ο δικηγόρος του.

Η πρώτη προειδοποιητική βολή του αφεντικού της Tesla ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινώσει πως η όλη διαδικασία «μπαίνει στον πάγο» εξαιτίας και πάλι των ίδιων προβλημάτων που τελικά οδήγησαν στο «ναυάγιο» της εξαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ TWITTER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ