Μενού
  • Α-
  • Α+

Το TikTok έχει ήδη παίξει σημαντικό ρόλο στο χώρο της μουσικής, κάνοντας ακόμη και επιτυχίες περασμένων δεκαετιών, virals και φαίνεται πως θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν την αγορά, ενώ δεν ξεχνάει και τα games. Η εταιρεία ByteDance που «τρέχει» τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έκανε στις αρχές Μαΐου μια σχετική κατοχύρωση για το TikTok Music, που φαίνεται πως είναι μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει σε χρήστες να κατεβάσουν, να απολαύσουν, να αξιοποιήσουν και να μοιραστούν μουσικά κομμάτια, συνδυάζοντάς τα με περιεχόμενο σε μορφή video.

H ByteDance έχει ήδη στην κατοχή της μια εφαρμογή streaming μουσικής με την ονομασία Resso, αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στις αγορές Ινδίας, Βραζιλίας και Ινδονησίας.

Διαβάστε ακόμη: Αντονι Χόπκινς: Φόρεσε χαβανέζικο πουκάμισο, χόρεψε στο TikTok και έγινε viral

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια απόπειρα να αντικαταστήσει το Resso ή να προσφέρει κάτι σαν το Resso στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, αλλά φαίνεται πως η μουσική θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο «σήμερα» και το «αύριο» του TikTok.

Πέραν αυτού όμως, η πλατφόρμα φαίνεται πως βάζει στο τραπέζι και το κομμάτι του gaming. Σε κάποιες αγορές του πλανήτη (όπως οι ΗΠΑ), οι δημιουργοί μπορούν να προσθέσουν μέσω sticker ένα από τα 9 διαθέσιμα mini-games, τα οποία στη συνέχεια οι ακόλουθοί τους μπορούν να δοκιμάσουν.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε στην ιστοσελίδα TechChrunch πως στόχος είναι να ενσωματωθούν περισσότερα παιχνίδια στη μορφή HTML5, ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο πως οι τίτλοι αυτοί δεν θα είναι επί πληρωμή και δεν θα προφέρουν περιεχόμενο που θα πρέπει να αγοράσει ο παίκτης.

Οι χρήστες μπορούν με απλές κινήσεις να καταγράψουν στιγμές από τη δράση τους σε αυτά τα παιχνίδια και στη συνέχεια να τις μοιραστούν σε μορφή video μέσω του TikTok σε μια νέα ανάρτηση.

Στην παρούσα φάση, στις αγορές που υποστηρίζονται, προσφέρονται για τέτοια χρήση τα Basketball FRVR, Tap the Difference, Peek a Who, Pride Run, Influencer Run, Space Destroyer και Mr. Aim Lab’s Nightmare, ενώ η λίστα αναμένεται να εμπλουτιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA