Μενού
twitter
Twitter | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σε ακόμα έναν κύκλο περικοπών θέσεων εργασίας προχώρησε ο Ελον Μασκ μετά την εξαγορά του Twitter. Σύμφωνα με τους New York Times, ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε 200 εργαζόμενους, δηλαδή το 10% του τρέχοντος ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας. Οι απολύσεις αφορούν υπεύθυνους διαχείρισης έργου, αναλυτές δεδομένων και μηχανικούς αρμόδιους για τη μάθηση των μηχανών και την αξιοπιστία της υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Η Twitter δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να της ζητήσει σχόλιο για τις απολύσεις. Η εταιρεία είχε προσωπικό περίπου 2.300 εργαζομένων τον περασμένο μήνα, κατά τον Ελον Μασκ. Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700, καθώς ο Μασκ -που εξαγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πέρυσι- λάμβανε μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Ελον Μασκ δήλωνε τον Νοέμβριο πως η Twitter ήταν αντιμέτωπη με «μεγάλη πτώση των εσόδων», καθώς οι διαφημιστές μείωναν τις δαπάνες τους εξαιτίας των ανησυχιών τους για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου. Η Twitter άρχισε πρόσφατα να μοιράζεται έσοδα από τις διαφημίσεις με κάποιους από τους δημιουργούς περιεχομένου στην πλατφόρμα.