Μενού
Η ώρα της κυκλοφορίας του λεπτού και ανανεωμένου PS5 έφτασε.
  • Α-
  • Α+

Η Sony έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό μια ανανεωμένη έκδοση του PS5 που έρχεται αυτήν την περίοδο στα καταστήματα. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αυτό, καθώς διαχρονικά στις τελευταίες γενιές, οι κατασκευαστές κονσολών videogames ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τα κόστη παραγωγής και να βγάλουν πιο μεγάλα κέρδη.

Ως εκ τούτου, το PlayStation 5 -έχοντας μπει πλέον σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά την πανδημία και τα κλειστά εργοστάσια- μπορεί πλέον να κάνει το επόμενο βήμα.

Το μηχάνημα παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα μέσα από ένα απλό video που ανέβηκε στο κανάλι του PlayStation στο YouTube, με μια σύντομη ανακοίνωση από μεριάς ιαπωνικής εταιρείας. Η νέα κονσόλα είναι μικρότερη σε διαστάσεις, έχει μικρές διαφοροποιήσεις στα σημεία που είναι τοποθετημένες οι υποδοχές της, ενώ και πάλι θα βγει σε δύο εκδόσεις (μία με και μία χωρίς Blu-ray drive).

To ευχάριστο βέβαια σε αυτήν την έκδοση είναι πως αν κάποιος πάρει την κονσόλα χωρίς το drive (PS5 Digital) θα μπορεί να το αγοράσει μετέπειτα ως ξεχωριστό περιφερειακό και να το προσθέσει με μια εύκολη διαδικασία. 

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα καπάκια της κονσόλας είναι πλέον τέσσερα, πιάνοντας τα σχετικά τεταρτημόρια του εξωτερικού τμήματος. Πίσω από ένα από αυτά βρίσκεται η υποδοχή του drive και η τοποθέτηση και αφαίρεσή του είναι πολύ εύκολη.

Το νέο PS5 κυκλοφορεί από σήμερα στην αγορά των ΗΠΑ, με την ημερομηνία μόνο τυχαία να μην είναι, αφού ταυτόχρονα ξεκίνησε η πώληση και του νέου Call of Duty, του Call of Duty: Modern Warfare 3.

Κάποιοι YouTubers απέκτησαν νωρίτερα ένα από τα λεπτά PS5 και έφτιαξαν σχετικά videos για να δείξουν τις διαφορές του κυρίως στα του σχεδιασμού. Στο εσωτερικό δεν βλέπουμε αλλαγές πέραν του συστήματος ψύξης, ενώ και οι βάσεις στήριξης είναι πλέον διαφορετικής μορφής.

Το νεότερο PS5 θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία. Αντίστοιχα, αναμένουμε να δούμε και πότε θα πρέπει να το περιμένουμε στα μέρη μας.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και αποκάλυψε πως έχουν φύγει από τα εργοστάσιά της πάνω από 46,6 εκατομμύρια κονσόλες PS5.

Οι ενεργοί χρήστες του PlayStation Network έφτασαν τα 107 εκατομμύρια (103 εκατ. πέρσι) και οι πωλήσεις games έφτασαν τα 67,6 εκατομμύρια, με το 67% αυτών να έχει γίνει ψηφιακά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA