Μενού
Ποιοι ήταν οι νικητές και ποιοι οι χαμένοι από τα Όσκαρ των videogames;
  • Α-
  • Α+

Τα The Game Awards 2023 θεωρούνται για πολλούς τα… Όσκαρ των videogames, αφού πρόκειται για μια εκδήλωση που «κλείνει» τη χρονιά και έρχεται να βραβεύσει τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε να κυκλοφορούν, αλλά και να φέρει στο προσκήνιο πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις για τα όσα έρχονται. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

Ξεκινώντας από τα βραβεία, οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν στο 100%, αφού το Baldur’s Gate 3 της Larian κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου game για το 2023. Σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε και το Alan Wake 2 της Remedy Entertainment, αφού κατέκτησε βραβεία σε διάφορες κατηγορίες, όπως της καλύτερης σκηνοθεσίας, της καλύτερης αφήγησης και του καλύτερο καλλιτεχνικού σχεδιασμού. Από εκεί και πέρα, ξεχώρισαν κυρίως οι ανακοινώσεις που έγιναν για νέα games.

To Final Fantasy XVI αποκτά ένα νέο DLC με τίτλο Echoes of the Fallen και τα γεγονότα του μας φέρνουν πριν την τελική μάχη του βασικού game. Ταυτόχρονα, η Square Enix ανακοίνωσε πως ένα άλλο DLC με τίτλο The Rising Tide έρχεται στο άμεσο μέλλον και θα πρέπει να το αναμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Παραμένοντας στην αγορά της Ιαπωνίας και των εταιρειών της Ανατολής, έχουμε το νέο Monster Hunter game με τίτλο Monster Hunter Wilds που έρχεται το 2025 για PC και κονσόλες νέας γενιάς.

Η ομάδα του No Man’s Sky, η Hello Games, έρχεται με το νέο της φιλόδοξο project με τίτλο Light No Fire που έχει διαφορετικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στο κομμάτι της ιστορίας και όχι σε έναν τεράστιο χάρτη. Αναπτύσσεται εδώ και πέντε χρόνια από μια μικρή ομάδα και περιγράφεται ως το πρώτο «πραγματικό παιχνίδι ανοιχτού κόσμου».

Ημερομηνία κυκλοφορίας μάθαμε επιτέλους και για το Skull & Bones της Ubisoft, ένα από τα παιχνίδια που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις απανωτές αναβολές. Θα κυκλοφορήσει τελικά στις 16 Φεβρουαρίου 2024 και θα υπάρξει και μια δοκιμαστική έκδοση που θα διατεθεί για λίγες ημέρες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η Arkane Lyon ανακοίνωσε ένα νέο Marvel videogame, αυτή τη φορά πάνω στον Blade. Το Marvel’s Blade ανακοινώθηκε στην εκδήλωση με ένα σύντομο cinematic trailer και δεν είδαμε ακόμη gameplay. Οι επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης το περιγράφουν ως ένα νέο third person action adventure που θα αργήσει όμως να κυκλοφορήσει, αφού πρόσφατα ξεκίνησε η ανάπτυξή του.

Το νέο game του θρυλικού δημιουργού Hideo Kojima παρουσιάστηκε στα βραβεία και θα έχει τελικά το όνομα OD. Θα βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα και ως εκ τούτου το trailer του εστίασε στους ηθοποιούς Sophia Lillis, Hunter Schafer και Udo Kier, οι οποίοι αντιδρούν σε κάτι που βλέπουν. Το OD αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες Xbox.

To Rise of the Ronin, το νέο action game της Team Ninja έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας και θα πρέπει να το περιμένουμε στις 22 Μαρτίου 2024, αποκλειστικά για το PS5. Με το σχετικό video ξεκίνησαν και οι προ-παραγγελίες.

Η SEGA από την μεριά της επιβεβαίωσε τις φήμες για ανακοινώσεις, απλά εστίασε σε μεταφορές παλιών παιχνιδιών στο σήμερα. Συγκεκριμένα, παρουσίασε σύγχρονες μορφές των Jet Set Radio, Shinobi, Golden Axe, Streets of Rage και Crazy Taxi που θα δούμε τους επόμενους (αρκετούς) μήνες.

To God of War Ragnarok αποκτά νέο δωρεάν περιεχόμενο με το Valhalla DLC. Το νέο έξτρα υλικό θα διατεθεί στις 12 Δεκεμβρίου και θα προσφέρει έξτρα ώρες δράσης, που λαμβάνουν χώρα μετά την τελική μάχη του βασικού game. Μάλιστα, η δράση θα έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία roguelite, μιας κατηγορίας που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη για μεγάλη μερίδα του κοινού σήμερα.

Το Senua’s Saga: Hellblade 2 έχει πλέον ένα ακόμη νέο «σκοτεινό» trailer, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον κόσμο που θα μπουν οι παίκτες. Το παιχνίδι αναμένεται για PC και κονσόλες Xbox Series X και S μέσα στο 2024.

Τέλος, στάση αξίζει να κάνουμε και στην επαναδημιουργία του Brothers: A Tale of Two Sons που έρχεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X και S.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA