Μενού
Η Intel αναμένει τα νέα Windows κάποια στιγμή μέσα στο 2024.
  • Α-
  • Α+

Τα Windows 11 είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη Microsoft και πλέον η εταιρεία φαίνεται πως έχει βάλει μπροστά για την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού.

Σύμφωνα με αναφορές από ένα συνέδριο αναλυτών που έγινε τον Σεπτέμβριο, υψηλόβαθμα στελέχη της Intel και συγκεκριμένα ο CFO David Zinser ανέφερε πως αναμένει τα νέα Windows κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Η σημείωσή του αυτή έγινε στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει από την εταιρεία του σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι καταναλωτές σε νέες αγορές περιφερειακών και υπολογιστών.

Ο Zinsner τόνισε ότι το 2024 αναμένεται ένας νέος κύκλος ανανέωσης των υπολογιστών κυρίως λόγω της διάθεσης των νέων Windows, ενώ όλα αυτά έρχονται λίγο μετά από μία διαρροή εγγράφων από την εταιρεία, στα οποία και αναφέρονταν τα Windows 12.

Η Intel έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει στην επόμενη γενιά επεξεργαστών για υπολογιστές γραφείου (Meteor Lake), οι οποίοι και θα εστιάζουν αρκετά στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης.

Όλο αυτό έρχεται να συνδυαστεί με την πρόθεση της Microsoft να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες ΑΙ στα Windows 11, κάτι που προφανώς μαρτυρά ότι και το επόμενο λειτουργικό θα χαρακτηρίζεται από κάτι παρόμοιο.

Πρόσφατα, δε, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το νέο της Surface Laptop Studio 2, το οποίο περιέχει ένα chip για αυτές τις λειτουργίες. Τα Windows 12 θα δουλεύουν αρκετά με την τεχνητή νοημοσύνη και θα μαθαίνουν τον χρήστη, παρέχοντάς του ολοένα και περισσότερες ευκολίες στην καθημερινότητα.

Μια έκδοση Windows με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, θα απαιτεί και τα συγκεκριμένα εξελιγμένα chips και η Intel είναι από τις εταιρείες που θα επωφεληθούν από αυτήν τη νέα τάση. Η Microsoft, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την ύπαρξη των Windows 12 και δεν φαίνεται διατεθειμένη να μιλήσει για το επόμενο βήμα του λειτουργικού, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο.

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν πάντως πως οι υπολογιστές θα είναι αρκετά διαφορετικοί από εδώ και στο εξής και το 2024 ίσως φέρει και σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσει σε πολλαπλά επίπεδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA