Μενού
Ο μηχανισμός του «μπλοκ» σταματάει στην πλατφόρμα του Έλον Μασκ (Πηγή εικόνας: hindustantimes.com)
  • Α-
  • Α+

Οι αλλαγές στην πλατφόρμα του Twitter (νυν Χ) συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Επόμενο… θύμα της εξέλιξης που θέλει να φέρει ο Έλον Μασκ είναι ο μηχανισμός του «μπλοκ», όπου ένας χρήστης αποκλείει κάθε επικοινωνία με κάποιον άλλο, αποτρέποντάς του την πρόσβαση στο λογαριασμό και τις αναρτήσεις του. Ο Μασκ σημείωσε με ανάρτησή του πως το «μπλοκ» δεν θα υποστηρίζεται πλέον παντού, παρά μόνο στα απευθείας μηνύματα (DMs).

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος είχε δηλώσει αρχικά πως θέλει να εξαφανίσει το μηχανισμό μπλοκαρίσματος, καθώς δεν έχει καμία ουσία να κάνει κάτι τέτοιο ένας χρήστης, αφού μπορεί να βάλει κάποιον… ανεπιθύμητο σε καθεστώς σίγασης (mute). Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το μπλοκάρισμα για να αποφύγουν επιθέσεις από άγνωστους και ανώνυμα προφίλ και αυτό μέχρι και σήμερα λειτουργούσε ως μηχανισμός ασφάλειας. Όπως όμως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNBC, το «μπλοκ» φαίνεται να εφαρμόζεται και σε αρκετούς λογαριασμούς που επενδύουν σημαντικά ποσά για διαφημιστικές καμπάνιες, κάτι που σίγουρα δεν ικανοποιεί τον Έλον Μασκ.

Όλα αυτά έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την κατάργηση του δωρεάν API για τις τρίτες εφαρμογές που αξιοποιούσαν τον κώδικα του Twitter για να «σερβίρουν» περιεχόμενο και αναρτήσεις, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από όσους το αξιοποιούσαν. Αυτά και άλλα πολλά έχουν φέρει τον Μασκ και πάλι ενάντια στο κοινό, τη στιγμή ειδικά που πλέον το Threads της Meta (το αντίπαλο δέος στις πλατφόρμες αναρτήσεων σύντομων κειμένων) αρχίζει να παίρνει τα πάνω του και να επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερες αγορές.

Μένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό στο μέλλον του X (Twitter).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA