Μενού
Ο χώρος της μουσικής από υπηρεσίες ροής συνεχίζει να γνωρίζει ανάπτυξη.
  • Α-
  • Α+

Η αγορά των μουσικών υπηρεσιών ροής συνεχίζει να κινείται εντυπωσιακά στη σημερινή εποχή και το Spotify αναδεικνύεται με μεγάλη ευκολία ο βασιλιάς. Η γνωστή μουσική πλατφόρμα ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο και φαίνεται πως για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 600 εκατ. χρήστες, αριθμός-ρεκόρ για τη σουηδική εταιρεία.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως οι μηνιαίοι χρήστες της αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά 28 εκατομμύρια, με τα έσοδα του 2023 να αγγίζουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό είναι 16% υψηλότερο από αυτό του 2022 και ο τζίρος από διαφημίσεις άγγιξε κι αυτός ποσό ρεκόρ, φτάνοντας τα 501 εκατομμύρια δολάρια! 

Μέσα στα 602 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες περιλαμβάνονται 236 εκατομμύρια συνδρομητές του προγράμματος Premium, ενώ οι υπόλοιποι έχουν επιλέξει το δωρεάν πρόγραμμα που έρχεται όμως με διαφημίσεις και μη υποστήριξη σε λειτουργίες όπως την τυχαία αναπαραγωγή και το κατέβασμα για ακρόαση εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες που πληρώνουν σημείωσαν πάντως άνοδο κατά 15% το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, αφού η προηγούμενη οικονομική αναφορά τους είχε αφήσει στα 205 εκατομμύρια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως το Spotify γνωρίζει ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές που προσφέρει τις υπηρεσίες του, με την αγορά της Λατινικής Αμερικής να είναι πρώτη σε άνοδο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας, 225 εκατομμύρια χρήστες συνδέθηκαν για το Spotify Wrapped, μία καμπάνια που έλαβε χώρα στο τέλος του 2023 και δημιουργούσε ένα προσωποποιημένο αποτέλεσμα με τα ακούσματα και τις συνήθειες του χρήστη όλη τη χρονιά.

Οι συνδρομητές του Spotify εντός ΗΠΑ έχουν πλέον πρόσβαση σε 200 χιλιάδες βιβλία ήχου με δυνατότητα ακρόασης έως και 15 ωρών το μήνα. Οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλούν για περαιτέρω άνοδο των χρηστών για το Spotify μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 618 εκατομμύρια (και τους συνδρομητές του Premium να αυξάνονται κατά 3 εκατομμύρια).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA