Μενού
Τηλεφωνικές και όχι μόνο κλήσεις έρχονται και στο Android.
  • Α-
  • Α+

Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή που εξαγόρασε το Twitter πως θέλει να το μεταμορφώσει και να το κάνει μια εφαρμογή (ή να το πούμε καλύτερα, μια πλατφόρμα) που θα μπορεί ο χρήστης να αξιοποιεί για διάφορες λειτουργίες. Με την μετατροπή του Twitter σε X, πολλά έχουν αλλάξει ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές αλλαγές που ετοιμάζονται.

Από τον περσινό Οκτώβριο, οι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό iOS μπορούν να κάνουν κλήσεις φωνής και video μέσα από το X και κάτι τέτοιο έρχεται πλέον και στο Android. Κάποιοι έχουν ήδη υποδεχτεί την αλλαγή αυτή, ενώ ο προγραμματιστής της πλατφόρμας Enrique Barragan δηλώνει πως οι κάτοχοι κινητών και tablets με λειτουργικό Android θα πρέπει να κάνουν άμεσα ενημέρωση της εφαρμογής από το Google Play Store για να υποδεχτούν αυτό το χαρακτηριστικό.

Μία πολύ σημαντική προϋπόθεση που υπάρχει για τις κλήσεις φωνής και video στο X είναι πως όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνούν με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να είναι συνδρομητές σε κάποιο από τα δύο πακέτα, το Premium ή το Premium+. Αυτό ισχύει μόνο για όποιον πραγματοποιεί την κλήση, καθώς αυτός που την δέχεται δεν έχει καμία τέτοια υποχρέωση. 

Για να ενεργοποιήστε ή να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα στο Android ή και το iOS, θα πρέπει να πάτε στο μενού Settings > Privacy and Safety > Direct Messages > Enable Audio and Video calling. Εκεί θα βρείτε και επιλογές που αφορούν στο ποιοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά, όπως πχ. μόνο όσοι βρίσκονται στη λίστα των ακολούθων σας, μόνο όσοι βρίσκονται στο address book σας ή μόνο όσοι έχουν επιβεβαιωμένο λογαριασμό.

Αυτή είναι άλλη μια παροχή που στοχεύει στο να εγγράψει περισσότερους χρήστες στο X. Αυτή τη στιγμή προσφέρονται στην πλατφόρμα τρία βασικά πακέτα. Το Basic είναι το δωρεάν που έρχεται με διαφημίσεις και λίγες από τις λειτουργίες. Το Premium είναι το μεσαίο πακέτο που προσφέρει μεγαλύτερη απήχηση στις αναρτήσεις, λίγες διαφημίσεις και αρκετές έξτρα λειτουργίες και κοστίζει περί τα 10 ευρώ το μήνα (για ελληνικούς λογαριασμούς).

Τέλος, υπάρχει και το Premium+ που έχει μια συνδρομή κοντά στα 20 ευρώ το μήνα (για ελληνικούς λογαριασμούς), αφαιρεί πλήρως τις διαφημίσεις και έχει όλες τις λειτουργίες της πλατφόρμας διαθέσιμες και χωρίς κανέναν περιορισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA