Μενού
O Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας εταιρείας με θέμα το ΑΙ (πηγή εικόνας: Gearrice.com)
  • Α-
  • Α+

Ο Έλον Μασκ μπορεί να ήταν από τους πρωτεργάτες του OpenAI και των εφαρμογών γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά φαίνεται πως πλέον έχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του και έτσι ανακοίνωσε ένα νέο εγχείρημα στον εν λόγω τομέα. Ο «ιδιαίτερος» δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης των Tesla και Twitter ανακοίνωσε την xAI, μία νέα εταιρεία που θα ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη και θα προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες και πλεονεκτήματα.

Στο επίσημο site της, η xAI σημειώνει ότι κεντρικό της μήνυμα είναι η κατανόηση του σύμπαντος και σε πρώτη φάση θα αποτελείται από 12 μηχανικούς που έχουν παρελθόν στο χώρο από άλλες εταιρείες, όπως η DeepMind (Google), η Microsoft, η Tesla και η OpenAI.

Εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες και μένει να δούμε αν όλα αυτά θα παρουσιαστούν συνάδουν με τους φόβους που είχε εκφράσει πολλάκις ο Μασκ σχετικά με την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης και των συστημάτων που την υποστηρίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι προ 6μήνου ήταν από τους πρωτεργάτες ενός κινήματος για προσωρινή παύση εκπαίδευσης του ΑΙ, έτσι ώστε να μην ξεφύγει από τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε δει από νωρίς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την τάση του ανθρώπου να αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους και έτσι το 2018 αποχώρησε από την OpenAI, πριν καν βγει στην αγορά δηλαδή το σχετικό εργαλείο.

Στόχος της xAI είναι και να κυριαρχήσει, αλλά και να αμφισβητήσει τους ανταγωνιστές της. Στην παρούσα φάση, βέβαια, το OpenAI δεν είναι όπως το άφησε, αλλά έχει την υποστήριξη της Microsoft με πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν επενδυθεί και έχουν βοηθήσει ήδη την ραγδαία ανάπτυξη του γνωστού γλωσσικού μοντέλου.

Από την άλλη, τα πολλά προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή το Twitter ίσως μπερδέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο μυαλό του Μασκ και των συνεργατών του.

Το μέλλον θα δείξει αν έπραξε σωστά ή όχι ο Έλον…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA