Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν αναρωτιέστε πώς στο καλό γυρίζονται όλες αυτές οι ερωτικές σκηνές - προ κορονοϊού- σε διάφορες ταινίες ή τηλεοπτικές σειράς, σας έχουμε πολλές πληροφορίες αλλά καμία από αυτές δεν είναι…σέξι!

Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός, ούτε καν ιδρώτας…Μπορεί στα μάτια των θεατών να φαίνονται αληθινές, αλλά οι σκηνές σεξ δεν είναι παρά ένα καλά σκηνοθετημένο κομμάτι το οποίο εκτός από το συνεργείο περιλαμβάνει και έναν συντονιστή οικειότητας. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο επάγγελμα, όπου φροντίζουν να δείχνουν όσο πιο αληθοφανείς γίνεται αυτές οι σκηνές σεξ. 

Τι έχει μέσα το βαλιτσάκι του συντονιστή οικειότητας

Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως τα έχουν σχεδιάσει χωρίς να αφήσουν τίποτε στην τύχη, οι συντονιστές οικειότητας έχουν πάντα μαζί τους τις «τσάντες έκτακτης βοήθειας». Αυτά τα «μαγικά» βαλιτσάκια συνήθως περιέχουν εσώρουχα σε nude απόχρωση για να μην διακρίνονται στις ερωτικές σκηνές, καραμέλες μέντας για φρέσκια αναπνοή και θερμικά μαξιλάρια για να παραμένουν ζεστοί οι ηθοποιοί μεταξύ των λήψεων. Επίσης, σε αυτές τις τσάντες κουβαλούν και σπρέι με μεταλλικό νερό και γλυκερίνη, ένα μείγμα που δημιουργεί την εντύπωση των σταγόνων ιδρώτα».

Τα κιτ αυτά είναι επίσης εφοδιασμένα με μικρά καλύμματα για την προστασία των γεννητικών οργάνων των γυναικών, αλλά και ειδικά εσώρουχα που κολλάνε στην λεκάνη ενός άνδρα ηθοποιού και «κρατάνε» στην θέση τους… όσα πρέπει να μείνουν στη θέση τους!

Μετά το κίνημα MeToo, όλο και περισσότερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο απαιτούν τους συντονιστές οικειότητας να βρίσκονται στα σετ για να διασφαλίσουν ότι οι ηθοποιοί παραμένουν εντός επιτρεπτών ορίων κατά την διάρκεια των σκηνών σεξ.

Η «χορογραφία» της επαφής και τα πολύωρα γυρίσματα

Οι περισσότεροι ηθοποιοί παραδέχονται την μεγάλη δυσκολία των γυρισμάτων ερωτικών σκηνών. Λόγω των τεχνικών δυσκολιών, του άβολου του θέματος και φυσικά του περιορισμένου συνεργείου που είναι στο σετ, εκτιμάται ότι για 15 δευτερόλεπτα κινηματογραφικού σεξ, χρειάζονται περίπου 6 ώρες γυρισμάτων. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων βρίσκονται μόνο συγκεκριμένα μέλη του συνεργείου, ο σκηνοθέτης, ο οπερατέρ, ο βοηθός κάμερας και ο επόπτης σεναρίου.

Οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές ώστε οι ερωτικές σκηνές να φαίνονται ρεαλιστικές, ενώ συχνά φορές η κίνηση της σεξουαλικής επαφής χορογραφείται από επαγγελματίες χορογράφους. Αρχικά οι χορογράφοι δείχνουν τις κινήσεις στους ηθοποιούς με τη βοήθεια ενός χορευτή. Στη συνέχεια δείχνει τις κινήσεις στον σκηνοθέτη και αυτός ελέγχει τις σωστές γωνίες της κάμερας. Φυσικά, υπάρχουν και σκηνοθέτες που προτιμούν να γίνεται η κίνηση φυσικά, ώστε να αποδοθεί ένα πιο αυθόρμητο αποτέλεσμα.

Γυμνοί… ή και όχι

Όσο και αν ηθοποιοί φαίνονται τελείως γυμνοί, τις περισσότερες φορές αν δεν φορούν nude εσώρουχα,  τα επίμαχα σημεία καλύπτονται με ειδικές κατασκευές στο χρώμα του δέρματος. Στους άνδρες τοποθετείται μια ειδική θήκη που μοιάζει με κάλτσα, ενώ υπάρχουν αντίστοιχα αυτοκόλλητα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν body painting, ώστε οι ηθοποιοί να μην νιώθουν εντελώς εκτεθειμένοι. Βέβαια σε ταινίες με σκηνές σεξ μεγάλες σε διάρκεια όπως τα «Blue is the Warmest Color» και «Nymphomaniac» χρησιμοποιήθηκαν και ψεύτικα γεννητικά όργανα από σιλικόνη. Συνοψίζοντας λοιπόν, με αρκετά άτομα σε ένα σετ, μια κάμερα να φιλμάρει, ένα χορογράφο να δίνει οδηγίες και έναν συντονιστή οικειότητας να ψεκάζει με ψεύτικο ιδρώτα, κάτι μας λέει με δεν υπάρχει ίχνος αισθησιακής ατμόσφαιρας όταν γυρίζεται μια ερωτική σκηνή…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA