Μενού
  • Α-
  • Α+

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η ΕΡΤ δείχνει αποφασισμένη να επενδύσει στη μυθοπλασία, προκειμένου να κερδίσει ξανά το τηλεοπτικό κοινό. Από πέρυσι βλέπουμε σειρές, όπως το Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, τα Καλύτερά μας Χρόνια, την Τούρτα της Μαμάς και το Ζακέτα να Πάρεις, οι οποίες ανεβάζουν το επίπεδο και προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού.

Διαβάστε ακόμη: Σωκράτης Μάλαμας: Το νέο του τραγούδι για τη σειρά Καρτ Ποστάλ της ΕΡΤ

Φέτος, λοιπόν, η μυθοπλασία επιστρέφει ανανεωμένη στην ΕΡΤ. Εκτός από τις παραπάνω εξαιρετικές σειρές, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά, έχουμε την προσθήκη και τριών νέων. Ο λόγος για τον Βαρδιάνο στα Σπόρκα, την Καρτ Ποστάλ, αλλά και το Σε Ξένα Χέρια. Όλες τους με σπουδαίο καστ, αποτελούμενο από γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς, οι οποίοι υπόσχονται γέλιο, αγωνία, δράση και συγκίνηση.

Ας δούμε αναλυτικά το story τους, αλλά και πότε κάνουν πρεμιέρα στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ:

Βαρδιάνος στα Σπόρκα

Το καταπληκτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη με μια μίνι σειρά εποχής 4 επεισοδίων και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00. Το «Βαρδιάνος στα σπόρκα» θα μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα. Το θέμα της σειράς μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το ξέσπασμα μιας πανδημίας χολέρας διχάζει την κοινωνία. Πρωταγωνίστρια είναι μια μάνα, η οποία μέσα στην καραντίνα ξεπερνά όλα τα εμπόδια προκειμένου να σώσει τον γιο της από τον θάνατο.

Την κεντρική ηρωίδα, τη γριά Σκεύω, υποδύεται η Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, ερμηνεύει ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση. Ακόμη, εμφανίζονται οι Πέτρος Ξεκούκης, Τάκης Βαμβακίδης, Παύλος Κουρτίδης, Μαρία Καβουκίδη κ.ά.

Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Καρτ Ποστάλ

Η νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Καρτ ποστάλ», που βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, κάθε Σάββατο στις 23:00, θα μας ταξιδεύει στην Κρήτη και στο Λονδίνο, μέσα από δώδεκα συναρπαστικές αυτοτελείς ιστορίες.

Με πλάνα από τη βρετανική πρωτεύουσα, σε κεντρικές τοποθεσίες, όπως Albert Bridge, Battersea Park, Chelsea και Picadilly Circus, αλλά και από τον μαγευτικό Άγιο Νικόλαο, τον αρχαιολογικό χώρο Λατώ, την Ιεράπετρα και την Ελούντα, όπου έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, και με εξαιρετικούς και διαφορετικούς σε κάθε επεισόδιο ηθοποιούς, η σειρά καταγράφει την ιστορία ενός Άγγλου αρχαιολόγου, ελληνικής καταγωγής, του Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), πρωταγωνιστή -και συνδετικού κρίκου- στα δώδεκα επεισόδια της σειράς. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα δούμε στα 12 επεισόδια είναι οι Μάργκαρετ Κλούνεϊ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννος Περλέγκας, Άννα Μάσχα, Μαρία Ναυπλιώτου, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θάνος Τοκάκης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Βοσκοπούλου κ.ά.

Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 23:00.

Σε Ξένα Χέρια

Η ΕΡΤ επενδύει, φέτος, σ’ ένα είδος μυθοπλασίας ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό, τη δραμεντί. Ενα είδος, δηλαδή, που συνδυάζει το δραματικό με το κωμικό στοιχείο, πλάθοντας τελικά μια ιστορία απόλυτα ρεαλιστική και καθημερινή. Η σειρά «Σε ξένα χέρια», που θα μεταδίδεται κάθε βράδυ στις 22:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, είναι μια ανατρεπτική ιστορία, με γρήγορες εναλλαγές και σαρωτική πλοκή, που θα προκαλεί παράλληλα γέλιο και συγκίνηση, προσβλέποντας, κατά κυριολεξία, να γίνει η νέα καθημερινή αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών.

Και αυτό το εγγυώνται οι αγαπημένοι σε όλους πρωταγωνιστές, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν ποτέ ξαναπαίξει σε καθημερινή σειρά. Γιάννης Μπέζος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουζίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κυριάκος Σαλής, Σίσυ Τουμάση, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Τάσος Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης, Ελεάννα Στραβοδήμου είναι μερικοί μόνον από όσους θα δούμε να ζωντανεύουν το πρωτότυπο σενάριο του Γιώργου Κρητικού, σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 22:00.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Η αγαπημένη κωμική οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Αντρέα Μορφονιού, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, επιστρέφει με νέα επεισόδια και ακόμη περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και αποκαλύψεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20:00, για να μας χαρίσει άφθονο γέλιο μέσα από απροσδόκητες καταστάσεις.

Οι νεοαφιχθέντες στον Πλάτανο Φώτης Σεργουλόπουλος, Βαλέρια Κουρούπη, Μάριος Δερβιτσιώτης, Τραϊάνα Ανανία, Σαράντος Γεωγλερής, Χριστίνα Μαθιουλάκη θα προστεθούν στους ήδη αγαπημένους Τάσο Χαλκιά, Τάσο Κωστή, Θανάση Κουρλαμπά, Πηνελόπη Πιτσούλη, Πηνελόπη Πλάκα, Θοδωρή Φραντζέσκο, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζένη Διαγούπη κ.ά.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Τα Καλύτερά μας Χρόνια

«Τα καλύτερά μας χρόνια», τα πιο νοσταλγικά, αθώα και συναρπαστικά, θα τα ζήσουμε, και αυτή τη σεζόν, στην ΕΡΤ1, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 23:00, μέσα από την οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού, με πρωταγωνιστές τους Μελέτη Ηλία και Κατερίνα Παπουτσάκη, Υβόννη Μαλτέζου, Μιχάλη Οικονόμου, Ρένο Χαραλαμπίδη, Ερρίκο Λίτση, Τζένη Θεωνά, Εριφύλλη Κιτζόγλου, Δημήτρη Καπουράνη, Λίλα Μπακλέση, τον μικρό Μανώλη Γκίνη κ.ά.

Αυτή την τηλεοπτική χρονιά, η ζωή των ηρώων μας αλλάζει ρυθμούς και μεταφέρεται σ’ ένα νέο περιβάλλον, αυτό της δεκαετίας του ’70. Η σειρά αναδεικνύει με τρυφερότητα τις καθημερινές εμπειρίες της οικογένειας των Αντωνόπουλων αλλά και των αγαπημένων, πλέον, χαρακτήρων της γειτονιάς του Γκύζη, μιας γειτονιάς που θα τη δούμε να μεταμορφώνεται στο πέρασμα των χρόνων.

Πρεμιέρα την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 23:00.

Τούρτα της Μαμάς

Μια ακόμα πιο απολαυστική «Τούρτα της μαμάς» θα δοκιμάσουν, τη νέα σεζόν, οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ1. Η κωμική σειρά μυθοπλασίας, που αγαπήθηκε για τις χιουμοριστικές ατάκες της, το ανατρεπτικό της σενάριο και το εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανανεώνεται με νέες ιστορίες γέλιου, αλλά και συγκίνησης, και επανέρχεται στους δέκτες μας κάθε Δευτέρα, στις 23:00.

Η οικογένεια του Τάσου και της Ευανθίας, Κώστα Κόκλα και Καίτης Κωνσταντίνου, αλλά και απρόσμενοι guests-έκπληξη, πρωταγωνιστούν σε νέες περιπέτειες, με επεισοδιακές ανατροπές, που έχει εμπνευστεί το δυνατό δημιουργικό δίδυμο της σειράς, ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος συνεχίζει να υποδύεται τον ρόλο του κυνικού θείου Ακύλα, και ο Δημήτρης Αποστόλου. Μαζί τους η φοβερή και απενεχοποιημένη γιαγιά Μαριλού, Λυδία Φωτοπούλου, οι Θάνος Λέκκας, Ιωάννα Πηλιχού, Πάρις Θωμόπουλος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, ο μικρός Θανάσης Μαυρογιάννης κ.ά.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 23:00.

Ζακέτα να Πάρεις

Τι κι αν δεν χειμώνιασε ακόμα; Τι κι αν κυκλοφορούμε ακόμα με τα κοντομάνικα; Τι κι αν κάποιοι βρίσκονται ακόμα σε νησιά και παραλίες; Μια ζακέτα πρέπει πάντα να την έχουμε μαζί!

Κι επειδή συνήθως την ξεχνάμε, οι υπέροχες «μαμάδες» Ελένη Ράντου (Φούλη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Δέσποινα) και Φωτεινή Μπαξεβάνη (Αριστέα) επιστρέφουν… δριμύτερες στις οθόνες μας, κάθε Σάββατο, στις 20:00, μέσα από την κωμική σειρά της ΕΡΤ1 «Ζακέτα να πάρεις», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, για να μας το υπενθυμίσουν και να μας χαρίσουν ξανά άφθονο γέλιο με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειές τους μαζί με τους πολυαγαπημένους και… πολύπαθους «γιους» τους, Παναγιώτη Γαβρέλα, Βασίλη Αθανασόπουλο, Μιχάλη Τιτόπουλο, και τον Κώστα Αποστολάκη, την Αρετή Πασχάλη και την Αντριάνα Ανδρέοβιτς.

Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 20:00.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA