Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το όνομα της νέα σειράς της Cosmote TV να είναι «Αόρατοι», όμως η αλήθεια είναι πως οι ηθοποιοί, που θα δούμε να πρωταγωνιστούν μόνο ως τέτοιοι δεν λογίζονται. Ένα δυνατό καστ από πρωτοκλασάτα ονόματα της εποχής, αλλά κι ένα σενάριο που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, γεμάτο φόνους, γέλιο, ευτράπελα και δύσκολες καταστάσεις, αποτελούν το βασικό μείγμα της νέας crime comedy του Χάρη Μαζαράκη.

Πριν μερικές ημέρες βρεθήκαμε στα γυρίσματα της -όλως τυχαίως- τελευταίας σκηνής της σειράς, που θα προβληθεί στην Cosmote TV στις αρχές του 2022. Προφανώς και δεν θα κάνουμε κάποιο spoiler για το τι θα παρακολουθήσει το κοινό στο τέλος των «Αόρατων», αλλά θα γνωρίσουμε καλύτερα τον σκηνοθέτη, την ιδέα, αλλά και τους έξι ηθοποιούς, που βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Νίκο Πουρσανίδη, τον Γιώργο Χρανιώτη, τη Βασιλική Τρουφάκου, τη Γιούλικα Σκαφιδά και τον Δημήτρη Πιατά.

«Αυτή η εξάδα είναι οι αόρατοι. Το πρότζεκτ έχει να κάνει με μια παρέα στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου) έχει, λοιπόν την ιδέα να φτιαχτεί μια εταιρεία, η οποία να δίνει άλλοθι σε παντρεμένους για εξωσυγυζικές περιπέτειες. Σε αυτή την εταιρεία σιγά σιγά μπαίνουν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν πολλά ευτράπελα. Είναι μια σοβαρή κωμωδία, μια crime comedy», μας εξηγεί ο Χάρης Μαζαράκης, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς.

Αυτό που ιντριγκάρει αμέσως το κοινό είναι το περίεργο story της σειράς, το οποίο όμως πρόκειται για αληθινή ιστορία. «Τη συγκεκριμένη ιστορία την έκοψα το 2006 από μια εφημερίδα και είπα πως πρέπει να γίνει σειρά. Τέσσερις τύποι στο Μάντσεστερ το είχαν κάνει και τελικά τους έπιασαν. Χωρίς τους φόνους βέβαια», προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Πώς θα μοιάζει τώρα η crime comedy του Cosmote TV; Σύμφωνα με τον Χάρη Μαζαράκη, «πολλοί μου λένε, «είναι το Καινούργιο Παρα Πέντε». Όχι, οι δικοί μας οι ήρωες δεν έχουν αυτή τη σαχλαμάρα. Οι δικοί μας είναι πολύ καθημερινοί, με κάποια ευτράπελα κάπως τραβηγμένα. Σαν αναφορά ήθελα κάτι, όπου το σοβαρό του κομμάτι να έχει μέσα Mindhunter, αλλά και το κωμικό του να μας θυμίζει και Αλέκο Σακελλάριο. Είμαι επηρεασμένος από τέτοιου είδους ατάκα».

Οι βασικοί χαρακτήρες των «Αόρατων»

Ας ρίξουμε, όμως, και μια ματιά στους έξι βασικούς χαρακτήρες τις σειρές, μέσα από τη δική τους περιγραφή.

Μάκης Παπαδημητρίου - Τόλης: «Έχουμε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις - και με τον ρόλο του Δημήτρη Πιατά έξι - ανθρώπων που ο καθένας αντικατοπτρίζει ως έναν βαθμό αυτά που υπάρχουν ως παθογένειες στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα για τον Τόλη είναι η σχέση με τη μητέρα του. Η ελληνική οικογένεια δηλαδή και το πόσο κρατάει δέσμιο ένα πρόσωπο».

Νίκος Πουρσανίδης - Μήτσος: «Ο Μήτσος δεν είναι τόσο απομονωμένος γιατί μένει μαζί με τον φίλο του. Έχει ένα βιντεοκλάμπ και ουσιαστικά του έχει φορτωθεί γιατί δε μπορεί να πληρώσει τίποτα. Αυτό μέχρι που έρχεται ο χαρακτήρας του Μάκη για να του πει ότι έχει αυτή την ιδέα και εκείνος ενθουσιάζεται. Νομίζω ότι τον χαρακτηρίζει αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους χαρακτήρες και μου αρέσει, ότι θέλει να βρει κάποιον να τον συμπληρώσει. Θέλει να φτιαχτεί μία παρέα και να πάρει τη θέση του μέσα σ’ αυτή. Γιατί νιώθει και νιώθουν τρομερά μόνοι. Το χαρακτηριστικό του είναι πως σε ό,τι κάνει θέλει να είναι ο αρχηγός. Του έχει μείνει από την παιδική του ηλικία. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σε αυτή την παρέα».

Γιώργος Χρανιώτης - Άλεξ: «Εγώ παίζω έναν αποτυχημένο ηθοποιό που έχει όλη τη φόρα και τη διάθεση να δουλέψει, να πάει σε οντισιόν και να εξασκήσει το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά είναι και αυτός άτυχος. Επιτυχημένος ίσως θεωρείται ένας ηθοποιός που δουλεύει πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη του Γιώργου του Χρανιώτη και όχι του Άλεξ αυτό δεν ισχύει, απλώς αυτός δεν ανήκει ούτε σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχει καταφέρει να δουλέψει σχεδόν καθόλου. Τελικά βρίσκει έναν ιδιόμορφο τρόπο να αξιοποιήσει το υποκριτικό του ταλέντο μέσα στη συμμορία επαναλαμβάνω, γιατί στο κεφάλι του υποβόσκει αυτή η λέξη. Εκτός από δικό μου απωθημένο ίσως να ήταν και απωθημένο του Άλεξ».

Βασιλική Τρουφάκου - Mυρτώ: «Η ηρωίδα μου είναι η Μυρτώ. Είναι μία κοπέλα που, χωρίς να πεις ότι είχε κάποιο πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, βρίσκει πάρα πολύ καλά τον εαυτό της κοντά σε αυτούς τους χαρακτήρες. Νομίζω πως με πολύ λίγα και απλά λόγια ισχύει για όλους αυτό. Ήθελε μία αναγνώριση, μία ενθάρρυνση, μία θαλπωρή που έχουν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι. Έχει μία ενηλικίωση αυτή η ηρωίδα, αλλά δεν ήταν των 18 η ενηλικίωση, είναι των 30+. Αυτή η ενηλικίωση που κάπως την περιμένουμε και δεν έρχεται».

Γιούλικα Σκαφιδά - Ρόξι: «Η ηρωίδα μου είναι η πιο εκκεντρική κατά πάσα πιθανότητα, αλλά είναι γοητευτικό το πώς παίζει ανάμεσα σε δύο δίπολα. Μπορεί να είναι λίγο άγρια, να ντύνεται εκκεντρικά και να δείχνει η πιο δυναμική, αλλά από την άλλη είναι μία μορφωμένη κοπέλα, με κοινωνικό background αρκετά καλό, και είναι εκείνη που αναλαμβάνει πολλές φορές να κρατήσει ψυχραιμία και να κουμαντάρει την ψυχολογία των ηρώων. Ενώ άμα τη εμφανίσει φαίνεται πως είναι μία άγρια γκόμενα που φωνάζει, βρίζει και είναι νευρικούλα μερικές φορές, αλλά είναι κι αυτή που τους πιάσει να τους συμβουλεύσει».

Δημήτρης Πιατάς: «Χαίρομαι που με διεκδίκησε ο Χάρης γι’ αυτόν τον ρόλο. Εγώ είμαι ο παππούς, ο θείος, ο πατέρας, ο άνθρωπος που θέλει να μπει κι αυτός στο παιχνίδι, να επανακτήσει την υπολανθάνουσα παιδικότητά του. Χαίρομαι γιατί χρησιμοποιώ άλλους ερμηνευτικούς κώδικες. Είναι μία πολύ μοντέρνα κωμωδία. Ήταν για μένα μία ευκαιρία να ξαναβρεθώ μετά από 15 χρόνια στην τηλεόραση, παίζοντας έναν ρόλο που δε θα μου τον έδιναν εύκολα. Γιατί μας δίνουν διάφορα στίγματα ερμηνευτικά και αρνούνται να μας δούνε διαφορετικά. Στο θέατρο το έχω πετύχει αυτό. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις στην τηλεόραση, ζητάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

Οι «Αόρατοι» αποτελούνται από 8 επεισόδια και θα κάνουν πρεμιέρα στις αρχές του 2022, αποκλειστικά στην Cosmote TV.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA