Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η Μαρία Τζομπανάκη επέστρεψε φέτος στη μικρή οθόνη υποδυόμενη την Καλλιόπη στη σειρά «Σασμός» του Alpha και μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day για το πώς αποφάσισε να διαμορφώσει το ρόλο της στη σειρά, αλλά και πώς αντέδρασε όταν είδε τον εαυτό της στην τηλεόραση. «Ήμουν σίγουρη όταν είπα "ναι" για τον ρόλο και θα είναι έτσι, δεν θα είναι ωραιοποιημένος ο ρόλος τουλάχιστον εμφανισιακά. Με ρωτάνε πολλές φορές γιατί δεν χτενίζω τα μαλλιά μου. Ποια μάνα, ποια γυναίκα που της συμβαίνει στο σπίτι της όλος αυτός ο χείμαρρος των δεινών κάθεται στον καθρέφτη και φτιάχνεται, "φιοφιορίζεται", όπως θα έλεγα στα κρητικά; Υπήρξα πολύ ωραία, τώρα είμαι μια γυναίκα που κρατάει απ’ τη μια τη μεστότητα και από την άλλη τον απόηχο αυτής της ομορφιάς που δεν φεύγει. Όταν είναι μόνο όμορφα τα μάτια μας, αλλά δεν έχουν όμορφο βλέμμα, κάποια στιγμή, αυτό φεύγει», είπε η Μαρία Τζομπανάκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν έκρυψε πως όταν είδε τον εαυτό της στη μικρή οθόνη έπαθε σοκ. «Στην αρχή όταν είδα τον εαυτό μου - γιατί είχα 15 χρόνια να κάνω τηλεόραση - έπαθα σοκ με την εμφάνισή μου, είπα "Πώς είσαι έτσι; Έτσι είσαι;". Αλλά είπα "την Καλλιόπη παίζεις και έτσι πρέπει να είσαι", αλλά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω», εξήγησε. 

Διαβάστε ακόμη: Ορφέας Αυγουστίδης - Μαρία Τζομπανάκη: «Ήταν κάτι απρόβλεπτο ο γάμος της μητέρας μου, ένα ωραίο πάρτυ»

Όσο για το πώς πλάθει το ρόλο της στη σειρά, η Μαρία Τζομπανάκη εξήγησε ότι «Τη φροντίζω πολύ την Καλλιόπη, αναδύονται στη μνήμη μου φράσεις, εικόνες της οικογένειάς μου. Αυτοσχεδιάζω πολύ στη σειρά. Η μαμά μου δεν ήταν καπετάνισσα, τσαούσα, ήταν πιο γλυκιά. Η γιαγιά μου έλυσε μια βεντέτα γιατί ήταν καπετάνισσα», αναφερόμενη σε βεντέτα που παραλίγο να ανοίξει στη δική της οικογένεια στο παρελθόν.

Αποκάλυψε πως εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει στους σεναριογράφους ότι δε θέλει να βάλουν την Καλλιόπη να ερωτευτεί, ενώ αναρωτιέται και η ίδια ποια θα είναι η εξέλιξή της στη σειρά. 

«Η Καλλιόπη δεν έχει ενοχές, πιστεύει ότι όλα τα κάνει σωστά. Θέλει να σπρώξει τα παιδιά της στην ευτυχία. Περιμένω να δω πώς θα διαχειριστούν οι σεναριογράφοι τη συνέχεια της Καλλιόπης. Γιατί είναι σκληρή, αλλά δεν είναι άδικη. Για μένα φταίει η γιαγιά Βρουλάκη που δεν έδωσε το γράμμα. Το είπα από την αρχή, η Καλλιόπη δεν ερωτεύεται. Η χήρα που θα αποφασίσει να κλείσει τη ζωή της θα φοράει πάντα μαντίλι και μανίκι έξω», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Τζομπανάκη.

Δεν έκρυψε δε πως η τηλεοπτική συνύπαρξη με τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, στο Σασμό έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πει το «ναι». «Ήταν μια βασική αιτία και λόγος για να παίξω στη σειρά, ο Ορφέας και η Κρήτη», δήλωσε, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία της να αποκτήσει και ένα δεύτερο εγγονάκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA