Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βεντέτα των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων στη σειρά «Σασμός» του Alpha καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, τα οποία προβλήθηκαν στις αρχές Σεπτέμβρη, με το τηλεοπτικό κοινό να χαρίζει στη σειρά πρωτιές σε τηλεθέαση παρά τον υψηλό ανταγωνισμό φέτος στην prime time ζώνη. Τόσο από τις άλλες σειρές μυθοπλασίας (Άγριες Μέλισσες, Η Γη της Ελιάς) όσο και από τα ριάλιτι που μέχρι πέρσι μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. 

Όσο αργεί ο σασμός ανάμεσα στις δύο οικογένειες τόσο κορυφώνεται το ενδιαφέρον του κοινού με τις ερμηνείες του πρωταγωνιστικού καστ να αποθεώνονται πολλές φορές μέσα από το Twitter, ενώ πρόσφατα ο σκηνοθέτης της σειράς Κώστας Κωστόπουλος αποκάλυψε πως η σειρά έχει πάρει το πράσινο φως και για δεύτερη σεζόν. Ο «Σασμός» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς έχει δεχθεί κρούσεις από πολλά κανάλια για να αγοράσουν τα δικαιώματα και των υπόλοιπων βιβλίων του, ώστε να μεταφερθούν και εκείνα στη μικρή οθόνη.

Διαβάστε ακόμη: Σασμός - Επόμενα επεισόδια: Η Καλλιόπη επεξεργάζεται σχέδια για να εξοντώσει την οικογένεια της Μαρίνας

Φυσικά, οι έρωτες έχουν τον πρώτο λόγο στη σειρά και ακόμα περισσότερο οι απαγορευμένοι αφού - τουλάχιστον στην οθόνη - όλα ξεκίνησαν στο μακρινό παρελθόν από τον απαγορευμένο έρωτα της Ανθούλας Σταματάκη και του Μάρκου Βρουλάκη. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν πριν εκείνος παντρευτεί τη Μαρίνα που έχει λατρέψει το τηλεοπτικό κοινό. Η Ανθούλα έμεινε έγκυος, αλλά έφυγε από το χωριό για να γλιτώσει την κατακραυγή με αποτέλεσμα ο Μάρκος να μη μάθει ποτέ - ούτε καν την ώρα που έπεφτε νεκρός από το όπλο του Βασίλη Σταματάκη για την ύπαρξη του καρπού του έρωτά τους, Άγγελου.

Αργυρώ - Αστέρης

Με το που επέστρεψε η Αργυρώ Βρουλάκη από την Αυστραλία γνώρισε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Αστέρη, γιου του Βασίλη Σταματάκη, ο οποίος - όταν εκείνη ήταν παιδί - σκότωσε μπροστά στα μάτια της τον πατέρα της, Μάρκο Βρουλάκη. Αν και οι δύο νέοι προσπάθησαν να αφήσουν στην άκρη το μίσος ανάμεσα στις οικογένειές τους, αν και έφτασαν ένα βήμα πριν παντρευτούν, ο θάνατος του Πέτρου από το χέρι του Αστέρη, έστω και κατά λάθος, τα διέλυσε όλα. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το ζευγάρι μπορεί να είναι ξανά μαζί, αλλά το κοινό δείχνει να τους θέλει να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δείχνει ανέφικτο αφού η Αργυρώ διψάει για εκδίκηση.  

Βασιλική - Μαθιός

Εάν κάποιος έλεγε ότι έχουν κλέψει την παράσταση από το πρωταγωνιστικό ζεύγος, δε θα ήταν καθόλου υπερβολικός. Μπορεί η Βασιλική να ήταν η γυναίκα του ξαδέρφου του, όμως, αυτό δεν εμπόδισε τον Μαθιό να την ερωτευτεί παράφορα και να σκοτώσει τον άντρα της, Στεφανή, αφού δεν της φερόταν όπως της άξιζε, ενώ λίγο πριν πεθάνει, σκόπευε να τη χωρίσει για να είναι μαζί με την ερωμένη του. Βέβαια, και εκείνη με τη σειρά της όσο και να προσπάθησε να μείνει μακριά από τον Μαθιό, από φόβο μην ανακαλύψει την παράνομη σχέση ο γιος της, Νικηφόρος, δεν άντεξε και είναι ξανά μαζί και πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Οι τηλεθεατές - μαζί και το Twitter - λιώνουν σε όλες τους τις σκηνές που ζουν τον έρωτά τους, ενώ αναρωτιούνται αν θα μάθει ποτέ η Βασιλική ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή και αν ναι, πώς θα αντιδράσει; 

Στέλλα - Άγγελος

Στα πρώτα επεισόδια η Στέλλα ήταν αρραβωνιασμένη με τον Αστέρη, ο οποίος, όμως, τη χώρισε για την Αργυρώ. Ο χωρισμός της στοίχισε πολύ, προς στιγμήν απείλησε θεούς και δαίμονες, αλλά τελικά προσπάθησε να τον αφήσει πίσω της. Η πρώτη φορά που την είδαμε να προχωρά μπροστά και να θέλει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή ήταν όταν γνώρισε τον Άγγελο. Ο τρόπος γνωριμίας τους επεισοδιακός αφού ουσιαστικά τράκαραν, αλλά η συνέχεια ήταν ρομαντική με τον Άγγελο να πιστεύει ότι βρήκε τη γυναίκα της ζωής του. Η απόφασή της Στέλλας, όμως, να υπερασπιστεί τον Αστέρη για το φόνο του Πετρή τους χώρισε για λίγο, αλλά τώρα δείχνουν να θέλουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον άγνωστο αφού η υπεράσπιση του Αστέρη τον έχει φέρει πάλι για τα καλά στη ζωή της, έστω και αν έχει πάρει άλλη μορφή η σχέση τους. 

Πέτρος - Σεμίνα

Ίσως το πιο άτυχο ζευγάρι από όλα στη σειρά. Ο Πέτρος την ερωτεύτηκε παράφορα από την πρώτη στιγμή, της έκανε, μάλιστα, πρόταση γάμου στο λιμάνι σε μια άκρως ρομαντική σκηνή, αλλά όταν του μαρτύρησαν το «ροζ» παρελθόν της Σεμίνας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Αρχικά την έδιωξε από κοντά του παρά το γεγονός ότι ετοιμάζονταν να παντρευτούν, αλλά όταν έμαθε τι είχε περάσει η Σεμίνα στην εφηβεία της και συνειδητοποιώντας ότι δεν αντέχει μακριά της, της ζήτησε να είναι ξανά μαζί. Το ζευγάρι έδειχνε να έχει φτάσει την απόλυτη ευτυχία και ότι τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει, αλλά τελικά το παραμύθι τους δεν είχε happy end. Η Σεμίνα είδε τον άντρα που την αγάπησε πραγματικά να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια της χωρίς να μπορεί καν να τον πενθήσει και να πάει κανονικά στην κηδεία του αφού ήξερε ότι την κυνηγάνε και κινδυνεύει η ζωή της. Η επίσκεψη στον τάφο του Πέτρου στάθηκε η αφορμή να την ανακαλύψουν οι άνθρωποι του Διονύση που την κυνηγούσαν και απειλώντας τη για τη ζωή της, την ανάγκασαν να φύγει άρον άρον από την Κρήτη. 

Αντώνης - Μαρίνα 

Ένας έρωτας δυνατός και βαθύς που ολοκληρώθηκε μετά από χρόνια ολόκληρα. Μετά το θάνατο του Μάρκου Βρουλάκη, ο Αντώνης στάθηκε βράχος στο πλευρό της Μαρίνας όσο κανένας άλλος. Ο έρωτάς τους, φυσικά, θα προκαλούσε σκάνδαλο στη μικρή κοινωνία της Άνω Ποριάς όπου είναι τα σπίτια των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων γι’ αυτό και τον κράτησαν κρυφό. Όταν ο Αντώνης τελικά της έκανε πρόταση γάμου, η Μαρίνα είπε το «ναι» αρκεί να έδιναν την έγκρισή τους τα παιδιά της. Η Αργυρώ χάρηκε που η μητέρα της έχει κάποιον στη ζωή της, όμως, ο Πέτρος δεν πρόλαβε ποτέ να το μάθει αφού σκοτώθηκε. Ο θάνατός του απομάκρυνε τη Μαρίνα από το πλευρό του Αντώνη, αλλά στα τελευταία επεισόδια έχουν έρθει και πάλι πολύ κοντά αφού η αγάπη του είναι αληθινή και η Μαρίνα ξέρει ότι μπορεί να στηρίζεται πάνω του.

Μανώλης - Κλαίρη

Ο έρωτάς τους άνθισε στα τελευταία επεισόδια, αλλά απ’ ότι καταλαβαίνουμε θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα αφού αν και πρόσφατος, δείχνει να είναι το ίδιο δυνατός με όλους τους μεγάλους έρωτες που έχουμε δει στη σειρά μέχρι στιγμής. Ίσως είναι ο μόνο που δεν είναι απαγορευμένος, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Ο άτολμος και κλειστός στον εαυτό του Μανώλης ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά τη δυναμική Κλαίρη, η οποία παρά το θέμα που αντιμετωπίζει με την όρασή της, δεν το βάζει κάτω και τον μαθαίνει σιγά σιγά πώς να πατάει γερά στα πόδια του. Το πρώτο που θα κάνει είναι να τον μάθει να κολυμπάει, κάτι που ο Μανώλης ντράπηκε στην αρχή να παραδεχτεί, αλλά η Κλαίρη το κατάλαβε αμέσως όταν βούτηξαν μαζί στην πισίνα και εκείνος ουσιαστικά «πάγωσε» και έμεινε πίσω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA