Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που εξιτάρει τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, καθώς σε φωτογραφία που χρονολογείται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας φαίνεται να κοιτάζει προς την κάμερα και το χέρι του στο πλάι του προσώπου του, σαν να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο και να μιλάει.

Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 2022: Σαουδάραβας «ξήλωσε» την πόρτα σπιτιού στο δεύτερο γκολ επί της Αργεντινής

Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε το 1943 στο Ρέικιαβικ, πρωτεύουσας της Ισλανδίας. Στο σημείο αρκετοί άνδρες, ντυμένοι κυρίως με στρατιωτικές ενδυμασίες περπατούν στο πεζοδρόμιο. Ο συγκεκριμένος άνδρας με την ανοιχτόχρωμη καμπαρντίνα στέκεται στην άκρη του πεζοδρομίου. Έχει το χέρι του στα δεξιά του προσώπου του και όπως φαίνεται κρατάει κάτι. Αυτό ήταν που πυροδότησε νέα συζήτηση για τους «οπαδούς» των θεωριών συνωμοσίας, με χρήστες του Διαδικτύου να κάνουν λόγο για... «χρονοταξιδιώτη» ο οποίος κρατά ένα κινητό τηλέφωνο.

O κάτοχος της φωτογραφίας, Kristján Hoffman, κοινοποίησε τη φωτογραφία σε μια ομάδα στο Facebook με το όνομα «Gamlar ljósmyndir» που σημαίνει «Παλιές Φωτογραφίες». «Κάτι που τραβά την προσοχή σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο άντρας στο βάθος που ακουμπά στο παράθυρο και μιλά στο τηλέφωνο», έγραψε χαρακτηριστικά. «Στέκεται μόνος, φορά ένα αρκετά διαφορετικό καπέλο και συμπεριφέρεται όπως εμείς σήμερα». Και αυτό το σχόλιο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει τεράστια συζήτηση στο Διαδίκτυο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχες φωτογραφίες από το παρελθόν χρησιμοποιούνται ως απόδειξη για ταξίδια στο χρόνο. Ακόμα και ο Tim Cook της Apple ανέφερε περιπαικτικά ότι... «εντόπισε» ένα από τα gadget της εταιρίας του σε ένα πίνακα 350 ετών. Πάντως, τις τελευταίες δύο δεκαετίες με την πρόοδο της τεχνολογίας και την αλλαγή συμπεριφοράς και συνηθειών που υπεισέρχεται στις ζωές όλων, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν σε ντοκουμέντα του παρελθόντος χαρακτηριστικά που να ανταποκρίνονται στο σήμερα. Έτσι μια τυχαία κίνηση ενός χεριού, ένα αντικείμενο που μπορεί να προσομοιάζει με σύγχρονο gadget κλπ «βαφτίζεται» ως «κινητό τηλέφωνο», με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση που ο καθένας επιθυμεί!