Μενού
mpala-iaponia
Μυστηριώδης σιδερένια μπάλα στην Ιαπωνία | @NHKWORLD_News
  • Α-
  • Α+

Αναζωπυρώθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας για «επίσκεψη UFO» στη Γη, μετά την ανακάλυψη μιας μεγάλης σιδερένιας μπάλας που ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας. Την ίδια ώρα, άλλοι κάνουν λόγο για κατασκοπευτική συσκευή, αλλά και για «αδέσποτη» νάρκη παλαιότερων εποχών. Μερικοί με χιούμορ αναφέρουν ότι μοιάζει με... «Dragon Ball». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι τοπικές Αρχές παραδέχονται ότι... δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, ενώ το μόνο για το οποίο διαβεβαιώνουν είναι ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Η σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ. Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι «αδέσποτη» νάρκη απορρίφθηκαν αφού οι ειδικοί χρησιμοποιώντας τεχνολογία ακτίνων Χ εξέτασαν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο. Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται σε κατασκοπεία από την κοντινή Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

https://twitter.com/NHKWORLD_News/status/1628008229832720384?s=20

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας - που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο - ώθησε σε μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για σημαδούρα πρόσδεσης που απλώς είχε χαλαρώσει και άρχισε να επιπλέει στη θάλασσα.  Η τοπική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε πυροτεχνουργούς για να ερευνήσουν περαιτέρω το μυστηριώδες αντικείμενο. Φωτογραφίες έχουν σταλεί στον ιαπωνικό στρατό και στην ακτοφυλακή για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η σφαίρα έγινε ξαφνικά το επίκεντρο της προσοχής. «Βρίσκεται εκεί εδώ και ένα μήνα», δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να την σπρώξω, αλλά δεν κουνιόταν». Ορισμένοι ανέφεραν ότι έμοιαζε με κάτι από τη δημοφιλή σειρά μάνγκα «Dragon Ball». Τηλεοπτικά πλάνα πυροδότησαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα αφότου η Ιαπωνία δήλωσε ότι «υποπτεύεται έντονα» ότι πολλά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί πάνω από το έδαφός της τα τελευταία χρόνια.