Μενού
skoulikia-kina
«Βροχή » σκουληκιών στην Κίνα | @TheRioTimes
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο από την Κίνα που φέρεται να απεικονίζει... «βροχή» σκουληκιών. Το περίεργο και απόκοσμο φαινόμενο σημειώθηκε στην επαρχία Liaoning, με πολλούς κατοίκους να τρέχουν να βρουν καταφύγιο. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις, ενώ κάποιοι άλλοι το αμφισβητούν ευθέως.

Πιο αναλυτικά ένα βίντεο που έγινε viral δείχνει μια περιοχή να έχει γεμίσει με σκουλήκια, τα οποία είχαν πέσει στα αυτοκίνητα και στο οδόστρωμα. Οι κάτοικοι χρησιμοποίησαν ομπρέλες για να μετακινηθούν. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network, πιθανότατα τα σκουλήκια να έπεσαν αφού παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους. Το έντυπο σημείωσε επίσης ότι αυτό το περιστατικό συμβαίνει έπειτα από καταιγίδα όταν τα σκουλήκια ή άλλα έντομα παγιδεύονται σε δίνες.

Άλλη θεωρία προτείνει ότι τα σκουλήκια ήταν στην πραγματικότητα άνθη λεύκας, τα οποία της μοιάζουν με σκουλήκια. «Αυτά δεν είναι σκουλήκια ή ζώα, αλλά μίσχοι λουλουδιών που πέφτουν από τα δέντρα», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Άλλος ισχυρίστηκε ότι το βίντεο ήταν ψεύτικο και έμοιαζε με φάρσα. «Παράξενα φαινόμενα», είπε ένας άλλος χρήστης.

Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά με... «βροχή» διαφόρων ζώων σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Από βατράχια και ψάρια, μέχρι νυχτερίδες, πτηνά και ιγκουάνα. Πολλές φορές καταιγίδες ευθύνονται για αυτά τα παράξενα φαινόμενα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να παρασύρουν τα ζώα και να αυτά να μοιάζουν σαν να πέφτουν από τον ουρανό.