Μενού
kotes
Κότες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το δικονομικό σύστημα της Κίνας φαίνεται πως είναι αρκετά αυστηρό και συμπεριληπτικό, θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς δεν ξεχωρίζει -εν πολλοίς- τα εγκλήματα που γίνονται είτε σε ανθρώπους, είτε και σε... πτηνά. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη (4/4) ένας άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης καθώς μπήκε στο σπίτι και στον κήπο του γείτονά του και τρόμαξε τις κότες του μέχρι και που απεβίωσαν. Η καταδίκη του στην ποινή φυλάκισης έγινε σύμφωνα με πληροφορίες έχοντας «διαταραγμένο σχέδιο εκδίκησης».

Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία πέρα από το επώνυμο δεν έγιναν γνωστά, καταδικάστηκε γιατί χρησιμοποίησε έναν φακό για να τρομάξει τα πτηνά, τα οποία και σκοτώθηκαν μεταξύ τους. Την είδηση έκανε για πρώτα φορά γνωστή το κινεζικό μέσο ενημέρωσης, Chinesedaily, και αναδημοσίευσε το αμερικάνικο μέσο New York Post. Σε ό,τι αφορά στην πόλη που σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες των δύο μέσων, σημειώθηκε στην επαρχία Χουνάν. Το φως του φακού, που αναβόσβηνε, οδήγησε το σμήνος των πουλερικών να στριμωχτούν σε μία γωνία στο κοτέτσι, όπου και άρχισε το ποδοπάτημα.

Την πρώτη φορά που ο Γκου παραβίασε την περιοχή, 500 από τα κοτόπουλα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη από τις Αρχές, οι οποίες και τον εξανάγκασαν να πληρώσει ένα χρηματικό πρόστιμο στο γείτονα του, το οποίο ανήλθε στα 3.000 γιουάν, ή 436 δολάρια. Το σχετικό πρόστιμο, όπως μεταδίδεται, τον έκανε να επιστρέψει δριμύτερος και να πραγματοποιήσει εκ νέου το «διαβολικό» του σχέδιο. Οι αρχές λένε ότι συνολικά 1.100 κοτόπουλα σκοτώθηκαν στις δύο περιπτώσεις.

Ο Γκου φέρεται να εκδικήθηκε τον ιδιοκτήτη των πουλερικών, λόγω και ενός περιστατικού που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Γκου έκοψε τα δέντρα του Ζονγκ χωρίς άδεια ή ειδοποίηση. Το δικαστήριο της Hengyang έκρινε ότι ο Γκου «προκάλεσε σκόπιμα περιουσιακή ζημία» στον Ζονγκ, με αποτέλεσμα να του καταλογιστεί χρηματική ζημία ύψους 13.840 γιουάν ή 2.015 δολαρίων. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση με ένα χρόνο αναστολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.