Μενού
facebook
Facebook | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πρέπει να παραδεχτούμε κάτι και ας μην είναι σύνηθες. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε «stalkarei» διαδικτυακά (σ.σ. για όσους δεν κατέχουν την αγγλική αργκό, έχουμε "παρακολουθήσει") άτομα που μας ενδιαφέρουν. Μπορεί τώρα να έχουμε «μετακομίσει» στο Instagram, αλλά πιο παλιά το κάναμε μέσω Facebook το οποίο και «μεσουρανούσε» στην ελληνική πραγματικότητα.

Πάντα προσέχαμε, όμως, να μην καταλάβει το άτομο, που μας ενδιαφέρει, ότι τον «παρακολουθούμε διαδικτυακά». Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται πως δεν ισχύει για μία κοπέλα που αποφάσισε να παρακολουθήσει αρκετά άτομα μέσα από την πλατφόρμα, αλλά εκτέθηκε από την ίδια την εφαρμογή και από ένα πρόβλημα που αποκαλύφθηκε τις προάλλες.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα «κολλήματα» της εφαρμογής η «Kimmy's Nail», όπως και είναι το όνομα της TikToker, κατάλαβε ότι η εφαρμογή έστειλε από μόνη της αιτήματα φιλίας στα άτομα, τα οποία και αναζήτησε τις τελευταίες ημέρες. Η ίδια περιέγραψε μέσα από το TikTok τη δυσάρεστη εμπειρία της.

Τι έγραψε στο TikTok

«Το Facebook, στην κυριολεξία, με έσφαξε στην προσπάθειά μου να παρακολουθήσω». Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, παρά τη συγγνώμη που έστειλε η εφαρμογή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το κακό είχε γίνει. Όλοι είχαν καταλάβει από τα αιτήματα φιλίας ότι η «Kimmy's Nail» είχε ψάξει τα άτομα που την ενδιέφεραν.

«Πριν από δύο βράδια, το Facebook με "έσφαξε" εντελώς επειδή παρακολουθούσα άλλους. Το Facebook τιμώρησε τόσο εμένα όσο και όλους που απλά δεν φρόντισαν να κοιτάξουν τη δουλειά τους» είπε στην αρχή.

Πρόσθεσε πως «αν πριν από δύο νύχτες, κοίταζες προφίλ που δεν έπρεπε να κοιτάξεις, είσαι στην ίδια θέση με εμένα. Πήρα μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές παρακολουθήσεις, που έχω κάνει εδώ και καιρό, και προσέθεσα κατά λάθος 36 άτομα. Προσέθεσα τον πρώην φίλο μου, με τον οποίο έχουμε χωρίσει εδώ και 10 χρόνια, προσέθεσα και τη γυναίκα του. Προσέθεσα ακόμη και τον καθηγητή μου στην ογδόη τάξη της φυσικής».

«Προσέθεσα φίλους του συντρόφου μου, αλλά και τις φίλες τους που δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω γνωρίσει καν τους φίλους του. Είμαστε στην αρχή της σχέσης, οπότε το να κάνω κάτι τέτοιο είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Και τώρα θα με σκέφτονται... θα ξέρουν ότι τους παρακολουθώ, ότι τους παρακολουθώ. Ω, Θεέ μου!»

«Τέλος πάντων, αν το έχεις κάνει κι εσύ αυτό και αναρωτιέσαι ποιος στο διάολο το πρόσθεσε, ποιος ξέρει ότι τους παρακολουθώ, μπορείς να το μάθεις. Πηγαίνετε στον ιστό του Facebook, μετά πηγαίνετε στο Friends, μετά πηγαίνετε στο Friend Requests, υπάρχει μια επιλογή που λέει See Friend, λέει See Friend Requests, ή κάτι τέτοιο. Έτσι μπορείτε να δείτε πραγματικά ποιον έχετε προσθέσει και να τους ακυρώσετε όλους. Δεν το κάνει καλύτερο, αλλά τουλάχιστον μπορείς να τους ακυρώσεις όλους και να προσπαθήσεις να προχωρήσεις» είπε η ίδια.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.