Μενού
mona lisa
Μόνα Λίσα | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η Μόνα Λίζα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς πίνακες ζωγραφικής της σύγχρονης ιστορίας, καθώς το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Μπορεί να κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1503 από τον Ιταλό ζωγράφο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες του διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορούν να «πειραματιστούν» μαζί της.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χρήστης ανακατασκεύασε τον δημοφιλή πίνακα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, αποτυπώνοντας για το πώς θα έμοιαζε η «Τζοκόντα» σήμερα. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αρκετά διαφορετικό απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Πώς θα ήταν σήμερα η Μόνα Λίζα

Στις σχετικές αναρτήσεις, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η Μόνα Λίζα αρκετά πιο νέα, με αψεγάδιαστο δέρμα, πράσινα μάτια, μακριά μαύρα μαλλιά και φορώντας ένα ντεκολτέ.

Η εικόνα, όπως ειπώθηκε, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο Twitter, όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά, με την αρχική ανάρτηση να συγκεντρώνει περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές.

Ενδεικτικά είναι και τα σχόλια των χρηστών των social media για το «κατασκεύασμα», με κάποιους από αυτούς να αναφέρουν «τώρα, μάλιστα, ενδιαφέρομαι πραγματικά για την τέχνη», «τώρα δεν χρειάζεται το χαμόγελο, για να την ερωτευτώ».

Αρκετοί, μάλιστα, ήταν αυτοί που αντέδρασαν με τη «σημερινή Μόνα Λίζα», κάνοντας λόγο για βεβήλωση του αρχικού έργου της ιταλικής ιδιοφυίας, που άκουγε στο όνομα Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.