Μενού
Σερβιτόρα σε ξενοδοχείο.
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Είναι οι άνθρωποί μας σε μπαρ και εστιατόρια. Πολλές φορές από αυτούς εξαρτάται πολύ μεγάλο μέρος του πώς θα περάσεις τη βραδιά σου και γι’ αυτό αξίζουν τον σεβασμό μας.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί πελάτες που δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό και επιλέγουν συνειδητά ή ασυνείδητα να γίνονται ενοχλητικοί κάνοντας πράγματα που δυσκολεύουν τη ζωή των σερβιτόρων.

Παρακάτω μαζέψαμε μερικά από τα πιο ενδεικτικά σχόλια σχετικά με πράγματα που μπορεί να τους εκνευρίζουν σε ένα από τα πολλά σχετικά topics στο Quora.

Nα σε κάνουν να τρέχεις πάνω-κάτω

Δεν χρειάζεται να στο πει κάποιος σερβιτόρος. Καλό θα ήταν όταν κάνεις μία παραγγελία να τα λες όλα μαζί και όχι ένα-ένα αναγκάζοντάς τον να πηγαινοέρχεται στην κουζίνα. 

«Το πιο εκνευριστικό πράγμα που έπαθα πρόσφατα ήταν όταν ένα τραπέζι μου ζητούσε έξτρα πράγματα κάθε φορά που τους πήγαινα μία παραγγελία με αποτέλεσμα να πηγαίνω πάνω-κάτω πολλές φορές», έγραψε η χρήστρια Kane Mantyla.

Να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι σκλάβος

Πρόκειται για εργαζόμενους και μάλιστα για σκληρά εργαζόμενους με τα απαραίτητα skills και φυσικά τα δεδομένα εργασιακά δικαιώματα. Κάποιοι δυστυχώς φαίνεται ότι δεν το αναγνωρίζουν και τους φέρονται σαν να είναι τα αφεντικά τους.

«Επειδή κάποιος σου σερβίρει φαγητό δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερός σου. Απλά η δουλειά του είναι διαφορετική από τη δική σου», γράφει ένας άλλος χρήστης ονόματι Cheryl Lemanski.

Σερβιτόρος σε μαγαζί.
Shutterstock

Το να βάζεις σε λάθος στοίβα τα πιάτα

Πολλές φορές μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις να βοηθήσεις αλλά τελικά οι προσπάθειές σου κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ενδεχομένως, λοιπόν, να ήταν καλύτερο να άφηνες το μάζεμα των πιάτων σε αυτούς που ξέρουν.

«Ειλικρινά εκτιμώ πολύ την προσπάθεια που κάνουν πελάτες προκειμένου να μου κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη αλλά αν έχεις δημιουργήσει μία μη σταθερή στοίβα από πιάτα (σ.σ. με μαχαιροπήρουνα ανάμεσα στα πιάτα) τότε μάλλον αναγκάζομαι να κάνω περισσότερη δουλειά», τονίζει ο Tom Wilson.

Να τους διακόπτεις όταν παίρνουν παραγγελία αλλού

Είναι εύκολο να νιώσεις ότι είσαι ο μόνος άνθρωπος σε ένα εστιατόριο. Είναι επίσης λογικό να απαιτείς το καλύτερο δυνατό σέρβις. Προσπάθησε όμως να μην διακόπτεις τον σερβιτόρο, όταν παίρνει παραγγελία σε άλλο τραπέζι.

«Συγγνώμη κιόλας αλλά πιστεύω ότι η έξτρα σως που θες για το πιάτο σου μπορεί να περιμένει για 2 δευτερόλεπτα, μην είσαι αγενής με τους άλλους πελάτες», γράφει η Megan Gietzen.

Σερβιτόρα σε μαγαζί.
Shutterstock

Nα τους φλερτάρεις την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους

Πολλοί σερβιτόροι και κυρίως σερβιτόρες πρέπει να περάσουν μία πολύ επίπονη και κουραστική βάρδια και ταυτόχρονα να έχουν να αποκρούσουν το φλερτ που μπορεί κάποιες μέρες να είναι πιεστικό και διαρκές. 

«Μη με ρωτάς στην πλάκα αν είμαι ελεύθερος, άσε με απλά να κάνω τη δουλειά μου», γράφει ο David Payne στο δικό του κομμάτι στο Quora.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA