Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο GRTimes, κρίνει ότι η διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ θα έπρεπε μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, δεδομένου και του ερχομού της τουριστικής περιόδου, οι αριθμοί των μέχρι τώρα εμβολιασμών στη χώρα μας, σύμφωνα με την ίδια, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. «Δεν έχουν γίνει όσοι εμβολιασμοί θα θέλαμε», εκτιμά η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε εδώ πως θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Η κυρία Παγώνη, θεωρεί, ότι απ’ τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν επωμιστεί το έργο του εμβολιασμού, πρέπει να ενισχυθούν. Τονίζει μάλιστα, ότι είναι απαραίτητος ο εφοδιασμός τους με το διπλό προσωπικό, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός με ικανοποιητικούς ρυθμούς και να επιτευχθεί το καλοκαίρι η ανοσία στη χώρα μας.

«Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα. Στις 30 Ιουνίου, θα πρέπει το 60% του πληθυσμού μας να είναι εμβολιασμένο, ώστε να έχουμε σχετική ανοσία. Έτσι όπως πάμε όμως, δεν το βλέπω. Οι αριθμοί των εμβολιασμένων ως τώρα δεν είναι ικανοποιητικοί. Μπορεί ο αριθμός των αρνητών να έχει πέσει, αλλά η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά πολύ αργά», κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Η ύπαρξη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την κυρία Παγώνη, καθώς όπως αναφέρει, όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού σε περίπτωση που θέλουν να ταξιδέψουν.

«Είναι βέβαιο, ότι θα το ζητούν οι άλλες χώρες ώστε να μας δεχτούν. Επίσης, αν έχουμε κάνει το εμβόλιο δε θα υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμαστε με συνεχή τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός – Ο «χάρτης» των 320 κρουσμάτων: 139 στην Αττική

Κορονοϊός: 320 τα νέα κρούσματα - 322 οι διασωληνωμένοι, 19 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA