Στην εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια, οι ένοικοι, εξακολουθώντας να φορούν προστατευτικές μάσκες, έκαναν ένα χορευτικό πάρτι για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη και τελευταία δόση.
Διαβάστε εδώ πως θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο
«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί σήμερα, δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», είπε η Πνίνα Ντεμπίνσκι, 70 ετών, συνταξιούχα δασκάλα που ζει στον οίκο αυτόν εδώ και επτά χρόνια.
«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».
Ωστόσο οι συνταξιούχοι θα πρέπει κάτι να προσέχουν. Δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση, έτσι άνθρωποι που έχουν εμβολιασθεί μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.
Αν και υπερηφανεύεται πως έχει εμβολιάσει το 28% του πληθυσμού του των 9 εκατομμυρίων, το Ισραήλ έχει επιβάλει ένα τρίτο εθνικό lockdown χωρίς ημερομηνία λήξης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον αριθμό των κρουσμάτων.
Περισσότεροι από 2,43 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν λάβει τώρα τουλάχιστον μία δόση από τα εμβόλια. Η χώρα ανέφερε 8.190 νέα κρούσματα την Κυριακή, μετά το ρεκόρ των 9.997 στις 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Πηγή: Reuters
- Έρχονται καταιγίδες και αφρικανική σκόνη: Ποια μέρα θα γίνει ο ουρανός «πορτοκαλί»
- Νεπάλ: Πώς ένας δάσκαλος έσωσε 900 μαθητές - «Επιβιώσαμε για μόλις 10 δευτερόλεπτα»
- Γιάννης Πάριος: Ξεσπά ο συνεργάτης του - «Ποιοι είστε εσείς που θα αποφασίσετε πότε πρέπει να σταματήσει»
- «Ο όγκος αποδείχθηκε τεράτωμα, καλοήθης»: Συγκινεί η ιστορία της 12χρονης από τις ΗΠΑ που την έσωσαν γιατροί στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.