Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι στόχοι που είχαν τεθεί εξ αρχής από την ΕΕ για τον εμβολιασμό των πολιτών στα κράτη μέλη της, μοιάζουν πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν, ενώ η σημερινή συνάντηση με την Astrazeneca θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας, ο αρχικός προγραμματισμός στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για 1.255.800 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer/Biontech, 240.000 από τη Moderna και 1.500.000 από την Astrazeneca.

Αυτή τη στιγμή οι παρτίδες είναι πολύ λιγότερες με τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις ως και το τέλος Μαρτίου να έχουν αναθεωρηθεί.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε λάβει 815.000 δόσεις από την Pfizer που θα φτάσουν συνολικά μέχρι τέλος Μαρτίου τις 1.415.000 δόσεις.

Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ως τα τέλη του επόμενου μήνα η χώρα μας να έχει παραλάβει 410.000 δόσεις από την Astrazeneca και άλλες 330.000 μέχρι τέλη Μαρτίου.

Τέλος, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 240.000 δόσεις από τη Moderna -όπως ήταν δηλαδή το αρχικό πλάνο- ως και τα τέλη Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.