Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Standaard, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, «έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα», λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημιουργήθηκε «σύγχυση» με το ραντεβού Κομισιόν και AstraZeneca καθώς αρχικά διέρρευσε ότι η φαρμακοβιομηχανία αρνήθηκε να προσέλθει στην προγραμματισμένη συνάντηση και αργότερα ο εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπήρξε υπαναχώρηση από την πλευρά της εταιρείας.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσχόμπερ δήλωσε νωρίτερα ότι η εταιρεία ανέβαλε μέχρι την Πέμπτη τις διαπραγματεύσεις για την μείωση της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε εμβόλια.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η φαρμακοβιομηχανία φερόταν να αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν, εν μέσω μιας κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο πλευρών για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμα

Pfizer: Αποτελεσματικό κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης το εμβόλιό μας

Εμβόλια - Μήνυμα ΕΕ στις εταιρείες για τις καθυστερήσεις: Έχουμε τρόπο να βρούμε πόσες δόσεις παρήχθησαν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA