Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της γαλλική κυβέρνησης το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χορηγείται στην Γαλλία βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου που προβλέπεται για το εμβόλιο της AstraZeneca, δηλαδή σε άτομα άνω των 55 ετών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ σημείωσε ότι «Παραλάβαμε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων (της J&J), δηλαδή 200.000 δόσεις» και έχουν αρχίσει να διανέμονται σε ιατρεία και φαρμακεία.

Η Κομισιόν ίσως προχωρήσει μόνο με Pfizer και Moderna

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην ανανεώσει το επόμενο έτος τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 με τις εταιρείες AstraΖeneca και Johnson & Johnson, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa η οποία επικαλείται με τη σειρά της πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

«Η Κομισιόν, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών της Ε.Ε., αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιικού φορέα και που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους», γράφει η ιταλική εφημερίδα. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια με την τεχνολογία RNA (mRNA), όπως αυτά των εταιρειών Pfizer και Moderna.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι διατηρούνται στο τραπέζι ανοιχτές όλες οι επιλογές προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τα επόμενα στάδια της πανδημίας, από το 2022 και μετά. «Δεν μπορούμε όμως να σχολιάσουμε θέματα που αφορούν συμβάσεις», ανέφερε. Επίσης, το ιταλικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.