Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Ασφαλής η «μίξη» AstraZeneca και Pfizer – Τι λένε οι ειδικοί

Χωρίς μειονεκτήματα κρίθηκε πως είναι ο συνδυασμός των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου - Ποια είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων

Εμβόλια (πηγή: Pixabay)
Εμβόλια (πηγή: Pixabay)

Δεν παρατηρήθηκε κανένα μειονέκτημα στον συνδυασμό των εμβολιών κατά του κορονοϊού AstraZeneca και Pfizer όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα, όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité.

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός: Καμπανάκι των ειδικών για τον εμβολιασμό των 60άρηδων – Όχι σε μαζικό εμβολιασμό των παιδιών

Η εν λόγω έρευνα αφορά την πρώτη δόση εμβολιασμού με AstraΖeneca και τη δεύτερη με BioNTech/Pfizer, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης, η «μίξη» των δύο εμβολίων είναι ανεκτή για τους εμβολιασμένους, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση κατά του κορονοϊού, ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κορονοϊός #AstraZeneca #Pfizer